Grave

Pop-up Shop Papierkes opent deuren tijdens Winterfair Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Suzanne Menheere en Gerda Arts openen op 23 en 24 november hun pop-up shop in De Voorkamer aan de Rogstraat in Grave. De kiem voor deze shop werd begin dit jaar gelegd toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten en ontdekten dat ze dezelfde passie voor papier en porselein delen. Al snel kwamen ze op het idee om hun krachten te bundelen en hun creativiteit met anderen te delen tijdens workshops. (foto's: Dennis Vloedmans)

Suzanne Menheere (links) en Gerda Arts.

Er vonden enkele gesprekken plaats in Catharinahof en vanaf januari 2020 gaan ze daar onder de naam Papierkes & Porselein creatieve workshops organiseren. Gerda’s ervaring als docente handvaardigheid/CKV in het Voortgezet Onderwijs komt daarbij goed van pas. Gerda: “Ik blijf het geweldig vinden om mensen iets te leren op creatief gebied en ik geniet enorm van het enthousiasme waarmee zowel kinderen als volwassenen aan een workshop meedoen!”

Zowel Gerda als Suzanne volgde een studie aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ’s-Hertogenbosch: Gerda studeerde af als vormgever in keramiek en andere media en Suzanne als grafisch ontwerper. Als kunstenaar heeft Gerda een voorliefde voor papier en porselein. Naast keramische producten maakt ze pop-ups, ‘bouwt’ ze met papier en tekent en schildert ze, waarbij hand­gemaakt het uitgangspunt blijft. Ook bij Suzanne is de liefde voor ambachtelijk handwerk altijd gebleven, hoewel ze in haar werk als grafisch ontwerper gretig gebruik maakt van alle hedendaagse digitale mogelijkheden. Handwerk is haar manier om te onthaasten en in de workshops staat ‘slow design’ dan ook centraal. “Denk aan handletteren, tekenen, pop-ups maken, aquarelleren, boetseren en andere keramische technieken. En natuurlijk gaan we mooie creaties maken met prachtige papierkes. Onze workshops zijn toegankelijk voor iedereen en creëren met plezier staat voorop!”

Om een indruk te krijgen van wat er allemaal mogelijk is met papier en porselein openen Gerda en Suzanne tijdens de Winterfair hun pop-up shop met originele producten van eigen hand. Lukt het niet om in het weekend van 23 en 24 november een kijkje te nemen in de tijdelijke shop van deze twee dames, kom dan op 7 december naar de kerstmarkt in Catharinahof. Ook daar zullen ze hun kraam vullen met originele (december)cadeautjes.

Nieuwsgierig naar wat je kan verwachten? Neem dan een kijkje op www.ateliermenheere.com en www.g-arts.nl

In de pop-up shop zijn onder andere deze porseleinen kerstboompjes koop.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties