Grave

Pony-jeugddag Grave op 22 april

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Maandag 22 april vindt de tiende editie plaats van de Pony-jeugddag Grave. Stichting Hippisch Festijn Grave organiseert dit ponyevenement op ruitersportterrein ’t Raamdal aan de Beerschemaasweg in Escharen.

Het belooft weer een groot kinderfeest te worden, want naast de ponysport zijn er ook andere activiteiten, zoals een springkussen en schminken. Deze dag staat helemaal in het teken van het thema 'Op zijn paasbest'. Zo vindt er ook een heuse verkleedparade plaats waar de deelnemers welkom zijn in een paasoutfit. Er worden 'Bixie'-rubrieken verreden in de dressuur en springen, dat zijn rubrieken voor de beginnende ponyruitertjes vanaf 4 jaar en daarnaast worden er ponyspelen georganiseerd. Ook vindt er net als vorig jaar een cross-rubriek plaats voor de Bixie-ruiters. 
Ook de beginnende ponyruiters van 13 tot en met 16 jaar zijn welkom. Zij kunnen deelnemen aan de impulsrubrieken dressuur en springen. Een officiële startkaart is hiervoor niet nodig. Broers en zussen die wat verder in de sport zijn, kunnen meedoen aan een officiële BB tot en met Z2-dressuurproef. Daarnaast vinden er voor het eerst dit jaar ook een officiële springrubrieken klasse B tot en met ZZ-springen plaats ter voorbereiding op de selectiewedstrijden voor afvaardiging naar de Brabantse Kampioenschappen.

“Het idee van de Ponyjeugddag Grave is tien jaar geleden ontstaan tijdens het Hippisch Festijn Grave. De Bixie-rubriek zat redelijk snel vol en er moesten nogal wat ruitertjes teleurgesteld worden, omdat er geen ruimte meer was in het programma. Dat moest anders”, vond de organisatie. “Daarnaast kon de ponysport in de regio een steuntje in de rug gebruiken. Zo ontstond het idee om speciaal voor deze categorie ruiters een extra dag te organiseren. Waarbij de doelstelling is om de jeugd te enthousiasmeren voor de ponysport en zo de ponysport in de regio een impuls te geven.”

Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/JeugddagGrave.  Het begint maandag 22 april om 10 uur en rond 17 uur wordt de dag afgesloten. De toegang is gratis.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties