Grave

Poll ArenaLokaal: tweestrijd CDA en LPG in Grave

Door CDA Grave

GRAVE - Drie dagen voor de gang naar de stembus tekent zich een tweestrijd in Grave af tussen LPG en CDA. Dat blijkt uit de poll van ArenaLokaal. Het CDA lijkt af te koersen op een verkiezingsoverwinning.

LPG en CDA hebben overeenkomsten op lokale thema’s voor Escharen, Gassel, Grave en Velp. Zij verschillen echter over de toekomst van de gemeente Grave. Het CDA kiest volop voor leefbaarheid. Daar hoort kerndemocratie in één sterke en toekomstbestendige gemeente Land van Cuijk bij. Zij ziet de kansen die dit met zich meebrengt. Het CDA heeft namelijk vertrouwen in de inwoners van Escharen, Gassel, Grave en Velp. Zij weten heel goed wat het beste is voor hun straat, wijk, dorp of stad. Daarom verdienen zij de vrijheid om zélf te beslissen over de leefbaarheid in hun buurt. Wat ons betreft krijgen zij een stevig budget om - op een democratische manier - eigen keuzes te maken. Een sterk staaltje kerndemocratie! Onze inwoners kunnen die verantwoordelijkheid aan. Zij hebben déze gemeente Grave niet nodig om te bepalen wat goed is voor een aangename woonomgeving. De grote zaken (zoals werkgelegenheid of mobiliteit) kunnen dan prima door de grote gemeente worden opgepakt. Niemand pakt iemands dorp of stad af, integendeel. De kerndemocratie geeft de dorpen en de stad terug aan de inwoners. Het CDA doet dat vol vertrouwen.

De gemeente Grave is, volgens het CDA, allang niet zelfstandig meer. Zo zit de gemeente in 15 gemeenschappelijke gemeentelijke regelingen die opboksen tegen onder andere Oss, Den Bosch en Helmond. Met nog geen 12.500 inwoners heeft Grave weinig in te brengen. Eén gemeente Land van Cuijk heeft daarentegen wel veel in de melk te brokkelen. Cuijk heeft reeds voor het Land van Cuijk gekozen. De vraag is wat er gebeurt met de ambtelijke organisatie van Cuijk, Grave en Mill. Duidelijk is dat Grave en Mill het alleen en met z’n tweeën niet redden. Een gemeente Cuijk, Grave, Mill is dus uitgesloten. Het is jammer dat burgers een non-optie mogen aankruisen. Het CDA kiest voor helderheid.

Woensdag hebben de inwoners van Escharen, Gassel, Grave en Velp het laatste woord. Houden zij vast aan een verleden dat allang voorbij is en kiezen ze voor de schijn van zelfstandigheid? Of zijn ze optimistisch en kiezen ze, net als het CDA, vol voor de leefbaarheid in een sterke gemeente Land van Cuijk? Het CDA kiest voor de positieve blik vooruit, met hart voor de toekomst van Escharen, Gassel, Grave en Velp.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

CDA Grave.

LPG.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties