Grave

Platform Toegankelijk Grave houdt stickeractie voor rolstoelgebruikers

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Toegankelijk Grave, het platform voor mensen met een functiebeperking, hield donderdag 21 oktober een stickeractie die mensen erop attendeert geen glas náást glasbakken te plaatsen. "We hopen op deze manier mensen ervan bewust te maken dat ook rolstoelers gebruikmaken van de glasbak en niet met hun banden in het glas willen rijden", zegt Jenneke van Dongen, voorzitter van het platform voor mensen met een functiebeperking Grave. (foto: Jesper Oosterlaak)

De Graafse rolstoelgebruikster Chantal Hendriks (foto) plakte donderdagochtend de eerste sticker met de tekst 'Glas naast de glasbak is riskant' op de glasbak bij supermarkt Albert Heijn in het centrum van Grave. Ook op de glasbakken in de rest van het Land van Cuijk worden dergelijke stickers aangebracht.

"Sinds we met deze actie bezig zijn horen we van diverse rolstoelgebruikers dat zij regelmatig een lekke band hebben nadat zij van een glasbak gebruik hebben gemaakt", vertelt Jenneke van Dongen, die met het Platform Toegankelijk Grave eerder een succesvolle actie organiseerde tegen het plaatsen van fietsen op de stoepen voor de winkels in de Graafse binnenstad. Rolstoelers ondervinden daar veel hinder van.

"Sinds in veel winkels etalagebordjes hangen met de tekst 'Gelieve geen fietsen te plaatsen op de stoep' is de situatie flink verbeterd. We hopen met onze stickeractie bij de glasbakken dezelfde positieve resultaten te boeken."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties