Grave

Gravenaar loopt Vierdaagse om geld in te zamelen voor KWF

Patrick Kornelis brengt wandelend eerbetoon aan overleden vader

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Gravenaar Patrick Kornelis brengt tijdens de Nijmeegse Vierdaagse een wandelend eerbetoon aan zijn vader Cees, die op 22 november 2017 overleed aan de gevolgen van Melanoom-kanker. Patrick zamelt tijdens het internationale wandelevenement, dat plaatsvindt van 17 tot en met 20 juli, geld in voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding/Radboud UMC Oncologie. "Mijn vader blijft voor mij een winnaar."

Patrick Kornelis.

Patricks vader, oud-profvoetballer Cees Kornelis uit Grave, overleed op woensdag 22 november op 71-jarige leeftijd nadat hij al enige tijd ernstig ziek was. "Tot die dag heeft hij zijn uiterste best gedaan om bij ons te blijven", vertelt Patrick. "Hetzelfde geldt voor mijn vriend en buurman Denny. Hij deed tot 18 februari 2017 ondanks longkanker zijn uiterste best om bij zijn jonge gezin te zijn. Voor mij zijn zij kanjers, zij blijven voor mij winnaars. Wat zij hebben doorstaan en hebben moeten loslaten is onbeschrijflijk. Het minste wat ik nu kan doen is mij vier dagen lang keihard inzetten voor het KWF/Radboud UMC Oncologie. Ik hoop zo een klein steentje bij te dragen dat hopelijk leidt tot doorbraken die voor velen het leed zullen verzachten of zelfs voorkomen."

Sponsoren
Patrick heeft inmiddels al ruim 2000 euro aan sponsorgeld binnengehaald voor het KWF/Radboud UMC Oncologie. Al meer dan 80 mensen hebben hun financiële steun aan de Gravenaar toegezegd. Je kunt hem sponsoren via https://www.devierdaagsesponsorloop.nl/wandelaars/patrick-kornelis/dea84504-74ba-4ec0-b27e-82aaba5b4dd2. "Ik voel mijzelf bevoorrecht dat ik juist deze editie van de Vierdaagse ben ingeloot. Met name vanwege mijn persoonlijke redenen. Ik verheug mij op de aanmoedigingen, de sfeer en al die andere lopers. Jezelf tegenkomen en toch doorgaan, het gevoel van voldoening om de vier dagen te volbrengen. Ik ga ervoor!"


De Vierdaagse Sponsorloop
De Vierdaagse Sponsorloop is een speciale website voor Vierdaagse deelnemers die hun wandelprestatie ook willen inzetten voor een goed doel. De wandelaars kunnen de website inzetten om met het lopen van de Vierdaagse op eenvoudige wijze ook sponsorgeld in te zamelen voor een goed doel naar eigen keuze. Het online systeem zorgt ervoor dat de donaties voor 100% rechtstreeks en veilig terechtkomen bij het goede doel dat door de wandelaar gekozen is. Sinds de lancering van de website in 2011 is er al ruim 2.5 miljoen euro opgehaald ten bate van ruim 300 goede doelen.

Patrick en Cees Kornelis, tien jaar geleden als jeugdtrainers van Estria. (foto: Matt Gerrits)

Cees Kornelis.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties