Grave

Parochie Grave: wel Eerste Communie en Vormsel in 2021

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Pastoor Herman Schaepman wil dat kinderen dit jaar de Eerste Communie (in juni) of het Vormsel (eind mei) kunnen doen. Op tweede paasdag 5 april trapt hij de voorbereidingen hiervoor af met een gezinsviering in de kerk van Velp en paaseieren zoeken in de pastorietuin.

Uiterlijk 31 maart kunnen kinderen uit de groepen 4 en 5 zich opgeven voor de Eerste Communie; leerlingen van groep 8 en uit de brugklas mogen zich opgeven voor het Vormsel. Vanwege de coronacrisis gingen deze feesten vorig schooljaar niet door. De kinderen die zich toen aangemeld hebben, worden opnieuw benaderd. Opgeven kan de rest van de maand via: algemeen@st-elisabethparochie.nl

"Op dit moment zijn er sowieso alle zondagen in juni om 14 uur Eerste-Communiemissen gepland", laat een woordvoerder van de parochie weten. "Het hangt echter van het aantal aanmeldingen en de dan geldende coronamaatregelen af waar deze missen plaatsvinden en of er niet meer gepland moeten worden. Ook de data en de tijden van de voorbereiding hangen, helaas, af van het aantal aanmeldingen en de coronaregels. Zodra er duidelijkheid is, rond Pasen, worden hierover mededelingen gedaan. Uiteraard zal een ouderavond, al dan niet online, veel vragen wegnemen."

Pastoor Schaepman wil geïnteresseerden graag te woord staan over de inhoud van het Communie- en Vormseltraject. Hij is telefonisch bereikbaar via 06-22784974. Een kennismakingsgesprek behoort ook tot de mogelijkheden. Alle parochianen die in contact willen komen met de pastoor zijn van harte welkom.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties