Grave

Pannenkoekenbattle bij open middag Smaakcentrum Mill-Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE/MILL - Het Smaakcentrum Mill-Grave zet op zaterdagmiddag 15 september van 14 tot 16.30 uur de deuren open voor publiek. Er vindt die middag een heuse pannenkoekenbattle plaats.

Het Smaakcentrum kent drie locaties: Cuijk, Boxmeer en Mill-Grave. Jaarlijks ontvangt ieder Smaakcentrum zo’n 450 kinderen uit groep 7 en 8 van de lagere school. Doelstelling: kinderen kennis laten maken met gezond en lekker eten. Kinderen gaan dus zelf de keuken in en koken een echte maaltijd. Daarnaast krijgen ze theorieles over eten. Om te leren waar ons eten vandaan komt en wat nu eigenlijk gezond eten is. Kinderen bezoeken het Smaakcentrum tijdens schooltijd, dus menig (groot)ouder heeft van alles gehoord, maar nog iets gezien van het Smaakcentrum. Reden om de deuren open te zetten voor iedereen die interesse heeft. En omdat zelf koken toch het leukste is, kunnen alle kinderen van de basisschool meedoen aan een pannenkoekbakwedstrijd in een heuse foodtruck.

Voedingseducatie voor kinderen
Het Smaakcentrum in dorpshuis De Burcht in Linden (gemeente Cuijk) zet zaterdag 1 september de deur open. Hier startte in 2015 het Smaakcentrum naar het idee van topkok Martien Bos. Hij zag in Italië kleine kinderen op een foodbeurs, realiseerde zich opnieuw dat het in Nederland schortte aan voedingseducatie en besloot aan de slag te gaan. Zijn idee werd omarmd. De GGD nodigde scholen uit en zorgt heden ten dage nog steeds voor een planning. In 2016 opende de tweede locatie van het Smaakcentrum in De Weijer in Boxmeer. Bovendien opent dit najaar de derde locatie in de kookstudio van het MoMent in Langenboom, bedoeld voor scholen uit de gemeenten Mill en Grave. Deze locaties heeft op 15 september een open middag met pannenkoekbakbattle.

Aanmelden voor de battle is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.smaakcentrum.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties