Grave

Palmpasenoptocht in Grave op 14 april

Door Freddy Klooté

GRAVE - De Stichting Kinderfolklore in Grave laat weer van zich horen. Op Palmpasen, de zondag vóór Pasen, verzorgt ze weer de traditionele optocht. Een mooie, blije optocht. Met kinderen die volop genieten van hun mooi versierde Palmpasenstok. Met ouders die stiekem een beetje trots zijn op hun kind. En op de versierde stok, waaraan ook zij een “kleine” bijdrage hebben mogen leveren. Pastoor Aarden is trots op de jeugd die deze traditie in ere wil houden. Tenslotte wordt de optocht muzikaal versierd door de Harmonie Stad Grave. Een groot feest van trots en blijheid.

De stoet verzamelt zich om 12 uur bij de St. Elisabethkerk, waar pastoor René Aarden in feestelijk gewaad de kinderschare verwelkomt. Vanaf de Elisabeth maakt de stoet, begeleid door de Harmonie, een tocht door het centrum van Grave. Het eindpunt is Catharinahof, waar menig bewoner even een traantje zal wegpinken bij de herinnering aan zijn of haar Palmpasenoptocht. Aan zijn of haar Palmpasenstok.
In Catharinahof worden de deelnemers verwend met een heerlijke snoepzak. Verder organiseert de Stichting Kinderfolklore weer een loterij met leuke prijsjes. De drie kinderen met de mooiste Palmpasenstok worden extra in het voorjaarszonnetje gezet met een Paastraktatie. Vorig jaar was er een grote opkomst, dus zorg dat je er bij bent.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties