Grave

Vernieuwende ideeën bij tennisvereniging Thos

Padel, een nieuwe tak aan de Thosboom?

Door Freddy Klooté

GRAVE - “Het tennis in Grave floreert”, vertelt een enthousiaste Ben van Tienen, die samen met Gerard Ophuis, het voorzitterschap van Thos deelt. “Ook in coronatijd konden we de banen openhouden en hebben onze leden doorlopend kunnen tennissen. Jammer genoeg bleef de deur van het clubhuis, een door velen geliefde plek, hermetisch gesloten. Ook het douchen moest thuis gebeuren. Maar onze bijna vierhonderd leden slaan zich er goed doorheen en respecteren alle coronaregels.”

Ben hoort mijn verbaasde stem. Vierhonderd? “Ja we hebben nu zo’n 325 senioren en 75 junioren. Daarbij zijn recreanten, maar de meeste leden vinden het fijn om competitie te spelen. We kennen een interne competitie en deelname aan regionale en landelijke wedstrijden in clubverband. Ja, we zijn een leuke, gezellige en vooral sportieve vereniging voor jong en oud”, lacht Ben. “En we staan niet stil. Een groepje leden maakte kennis met een opkomende sport, die sterk aan tennis is gelieerd. En daar willen we als Thos ook graag aan meedoen. Daarvoor moeten we wel de nodige stappen zetten. We hebben toestemming nodig van de leden en we hebben geld nodig voor de nieuwe voorzieningen. Omdat corona de Algemene Ledenvergadering steeds vooruitschuift, zijn we alvast, onder voorbehoud, gestart met fondsverwerving voor een nieuwe tak aan onze Thosboom”.

Padel
Ben van Tienen: “Padel, je spreekt het uit als pa-dèl, met de klemtoon op de dèl. Onze leden Peter Veekens, Menno Uyen, Jasper Thijs en Arno Lubbers maakten er kennis mee, werden razend enthousiast, en kwamen met het idee om ook bij Thos enkele padelbanen aan te leggen. Na het bekijken van een filmpje op YouTube en het luisteren van de verhalen van het viertal raakte ook het bestuur in de ban. Padel moet je zien als een kruising tussen tennis en squash. Uiteraard met een net, maar ook met wanden die gebruikt mogen worden. Het spel wordt er flitsend door, met lange rally’s, waarbij tactiek belangrijker wordt dan kracht. Je moet het filmpje maar eens bekijken.”

Crowdfunding
“Omdat ook Thos niet zomaar een tonnetje uit de broekzak kan halen, willen we het benodigde geld voor twee padelbanen, naast de bestaande tennisbanen, via crowdfunding bij elkaar krijgen”, zegt Ben. “Dat betekent dat leden, maar ook niet-leden participaties kunnen kopen ter waarde van 500 euro per stuk. We willen tweehonderd participaties verkopen zodat we een bedrag van 100.000 euro hebben om ons plan te realiseren. Hoe werkt zo’n participatie? Wel, je koopt, alleen of met meerdere personen, één of meerdere participaties van 500 euro. Dat is geen gift, maar zie het als een lening die je terugbetaald krijgt. Elk jaar op de ALV worden twintig participanten uitgeloot die meteen na de vergadering hun geld terugkrijgen. Het is de bedoeling dat op deze manier in 2032 alle participaties zijn terugbetaald. Wie niet uitgeloot wordt, vergeten we niet. Die kunnen per participatie kiezen uit vijf consumptiebonnen of 1 procent rente per jaar. Let wel, dit plan gaat alleen door als de ALV heeft ingestemd met dit plan en als de tweehonderd participaties zijn gehaald. En nogmaals, je hoeft geen lid van Thos te zijn om mee te doen. Op dit moment hebben al 103 mensen een participatie toegezegd”, klinkt de optimistische stem van Ben.

Wat verandert er?
“Er komen twee padelbanen bij, als alles doorgaat. Verder verandert er niets. De leden krijgen er een extra mogelijkheid tot spelen bij. Er verdwijnen geen tennisbanen. De padelbanen komen naast baan drie en vier te liggen. De contributie wordt niet verhoogd. Als lid van Thos kun je van beide soorten banen gebruik maken. De competities van tennis en padel bijten elkaar niet, zodat je eventueel beide sporten in competitieverband kunt spelen. Omdat padel met een ander soort racket wordt gespeeld, zorgt Thos in het begin voor testspelen, voor testrackets en instructies. Je moet het zien als een extra mogelijkheid om te sporten. Ook het reserveren zal op dezelfde manier gaan als bij het tennissen. Wie wil weten hoe leuk padellen is, moet zijn oor maar eens te luisteren leggen bij Peter, Jasper, Menno of Arno”, eindigt Ben van Tienen.

Freddy Klooté

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws



Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties