Grave

Ovum Grave opent haar deuren

Door Annelies Graafsma

GRAVE - Op 12 augustus opent Ovum, het restaurant van Nidum in het monumentale pand van het Arsenaal, in het centrum van Grave, haar deuren. Een lange periode van herstel en restauratie ging hieraan vooraf.

In 2019 kochten Aard Keijser en Lonneke van der Weyden het pand in Grave. Het pand verkeerde in een slechte toestand doordat het jarenlang had leeggestaan, na het vertrek van Jan des Bouvrie. Een grondige renovatie was nodig. Na een intensieve voorbereiding zijn de eerste werkzaamheden gestart in 2020. Sindsdien is er hard gewerkt aan het opknappen van het monument. Het restaurant gaat nu als eerste open; een kopje koffie, een lunch of diner is vanaf volgende week donderdag mogelijk. Ruimtes kunnen voor bijzondere gelegenheden zoals een zakenlunch of bruiloft gehuurd worden.

Het complex heeft een lange geschiedenis. Het staat op de plaats waar vanaf de 13e eeuw het kasteel van Grave stond. Bij het moderniseren van de vesting Grave in 1688 is dit kasteel gesloopt. De kern van het gebouw dateert al van vóór 1550 en is achtereenvolgens onder andere als militaire werk- en opslagplaats in gebruik geweest, als Rijks Psychiatrische Inrichting, als straf- en jeugdgevangenis.

Met de komst van Nidum en Ovum wordt het vierhonderd jaar oude gebouw behouden voor Grave. Nidum opent naar verwachting in september haar deuren. De entree aan de Elisabethstraat is vervangen door een moderne doorgang van glas en staal. Door de hoge ramen aan beide zijden van de doorgang, kijkt de bezoeker bij binnenkomst de vernieuwde binnentuin in. De eigenaren noemen Nidum en Ovum een broedplaats voor inspiratie op het gebied van lifestyle, wonen, events en culinair genieten, waar diverse showrooms, stores, exposities en een boetiekhotel samenkomen.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties