Grave

Over peinzen - Column Kenneth Steijvers

Door Kenneth Steijvers

Mochten er mensen op deze aardkloot rondlopen die zich ‘vaste column-lezer’ noemen van mijn wederkerende verhaaltjes, dan zal het vast zijn opgevallen dat ik regelmatig schrijf over wereldproblemen en diepzinnigheden, zoals klimaatverandering, macht van de media, weemoed naar vroeger, sociale druk in de Westerse wereld etcetera. Je zou haast gaan denken dat ik de hele dag bezig ben om dit soort menselijke zondes te overdenken. Niets in minder waar. De grootste ergernissen, zijn toch de kleinste dingen.

Als je mij aan het eind van de dag vraagt, wat mijn grootste onvrede is, dan praat ik niet over de bosbranden van Australië en de mogelijke link naar global warming. Nee, dan nuil ik bijvoorbeeld over de portier van mijn auto. Want weet je, de centrale deurvergrendeling van de linker deur is kaduuk. In plaats met één druk op de knop alle deuren vergrendelen, moet ik op z’n jaren-negentigs mijn sleutel in dat sleutelgaatje pielen en dan omdraaien. Pfff. Draai ik ook elke keer de verkeerde kant op. Superirritant.

En in plaats dat ik lig te woelen in mijn bed, zorgen te maken over de gevolgen van de handelsoorlog tussen Amerika en China, mopper ik over onbenullige ongemakken. Een dekbed dat iedere avond op onverklaarbare wijze uit het hoeslaken zakt, zodat je midden in de nacht wakker wordt met zo’n losse flap in je nek. Niks geen zorgen over een nieuwe Koude Oorlog, maar oorlog om een kouwe nek. Natuurlijk ga ik niet mijn dekbed opmaken in de nacht (mijn vrouw vermoord me). Nee, ik ga die hoes als een katoenen condoom om het dekbed frotten en verder duwen met mijn voeten. Zucht.

Ook Kerst in huize Steijvers gaat niet over de geboorte van kindeke Jezus. Want na uren versieren van de kerstboom, komen we ineens die kleine ijzeren ophanghaakjes tekort. Hangen die nog ergens diep tussen de groene takken. Om kribbig van te worden. Niks dolfijnen die in visnetten haken, maar dol fijn vissen naar haken. En dat je het jaar ervoor een heel doosje hebt gekocht uit voorzorg en dat je die pot-jan-drie-dubbeltjes kwijt bent.

Sinds kort hebben we onze zenderuitbreiding ‘opgeplust’ met De Grote Muis (dis nie waar). Maar dan zit je middenin de climax van de film, staat het beeld ineens stil. Iets met verbindingsproblemen. Niks beelden over de bufferzone in Syrië, maar serieuze bufferende beelden.

Dus Kenneth, je zou je moeten schamen, de wereld staat in de fik en jij staat je druk te maken over pietluttigheden. Denk in 2020 maar eens beter na over de echt belangrijke kwesties des levens, de cruciale veranderingen in de toekomst van de aarde. Daar zou de wereld pas echt mee geholpen zijn...

Kenneth Steijvers

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties