Grave

Oranje boven in centrum Grave op 27 april

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Het centrum van Grave bruist zaterdag 27 april weer volop, het staat die dag in het teken van Koningsdag. Dankzij de inspanningen van de Stichting Kinderfolklore, gemeente Grave, Centrummanagement, Graveon, Horeca-ondernemers en diverse Graafse verenigingen is het ieder jaar weer goed toeven voor groot en klein in het hart van de Maasstad.

Het startschot voor deze feestelijke dag wordt gegeven door burgemeester Lex Roolvink nabij de ingang van het stadhuis aan de zijde van de St. Henricusweg. Vanaf 10.45 uur verzamelen alle kinderen en hun ouders daar met hun versierde fietsen, steppen of karren. De stoet trekt dwars door Catharinahof richting het binnenplein van de St. Elisabethkerk. Hier krijgen alle kinderen iets lekkers.

Voor kinderen
De succesvolle Oranje-kindermarkt wordt ook dit jaar weer gehouden in de binnenstad van Grave. Vanaf 12 uur mogen de kinderen, die zich hebben opgegeven, hun verkoopwaar uitstallen of hun hobby ten toon stellen. Tot 24 april kun je jezelf opgeven bij Pet’s Place of telefonisch bij Mariëlla Jagers: 0486-471610.
Voor de echte speurneuzen is er ook dit jaar weer een leuke speurtocht door de straten van Grave. Vanaf 12.30 uur kun je een deelnameformulier afhalen in de Rogstraat. Nadat je deze hebt ingevuld en hebt ingeleverd op het beginpunt heb je een traktatie verdiend. Op de hoek van de Hoofschestraat met de Klinkerstraat is scouting Grave weer aanwezig met hun spectaculaire bouwwerken. Klimmen, klauteren, kom het hier allemaal beleven. De DJ’s van Esterade verhogen de feestvreugde van deze dag met hun stevige beats en gezellige sfeermuziek.

Vrije markt
Alle bewoners en ondernemers die zich binnen het parcours van het Oranjefeest bevinden, zijn ook dit jaar weer verzocht om naar buiten te komen of hebben hun stoep ter beschikking gesteld aan de organisatie, die op hun beurt andere belangstellenden een plekje kunnen toewijzen. Dat het ieder jaar gezelliger wordt, blijkt wel uit de toezegging van vele aanwonenden die deel gaan nemen.
De liederentafel van de KBO zorgt tijdens Koningsdag vanaf 14.30 uur voor gezellige klanken in Catharinahof. Zij brengen hun liederen ten gehore onder begeleiding van hun eigen orkest. Kom gerust mee zingen en kennismaken met deze gezellige club.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties