Grave

Oppositiepartijen houden opiniepeiling over toekomst van Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - De oppositiepartijen VPGrave, D66 Grave en Liberaal LVC Grave willen in het kader van de bestuurlijke toekomst van de gemeente een opiniepeiling houden onder de bevolking. "Inwoners van Grave kunnen zo hun stem laten horen."

"Naar aanleiding van de goed bezochte informatiebijeenkomst over de bestuurlijke toekomst van Grave, heeft een groot aantal inwoners ons gevraagd hen te helpen bij verdere acties richting de gemeenteraad. Ook zij willen een ander geluid laten horen. Ze willen actie", stellen de drie oppositiepartijen in een persbericht.

Twee heldere keuzes
"Nu door de keuze van Cuijk de optie Cuijk-Grave-Mill (CGM) definitief is afgevallen, willen inwoners van Grave dat de gemeenteraad instemt met een nieuwe, heldere opiniepeiling. Een opiniepeiling waarin zij zich kunnen uitspreken over hún toekomst. Geen gedoe met multi-uitlegbare uitkomsten. Gewoon klip-en-klaar kunnen kiezen uit de twee realistisch overgebleven opties: Grave zelfstandig óf Grave in één gemeente met Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis (CBA)."

Door middel van een handtekeningactie bieden de oppositiepartijen VPGrave, D66 Grave en Liberaal LVC Grave inwoners van de gemeente de gelegenheid om hun stem te laten horen richting de gemeenteraad:

Ja, ik wil een opiniepeiling met de volgende twee opties:
1. Grave als zelfstandige gemeente.
2. Grave in één gemeente met Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis (CBA).

Inwoners kunnen hun handtekening digitaal zetten via www.zegjaookwijbijcba.nl of op een lijst:
op zaterdag 19 oktober van 11.30 tot 14.30 uur ter hoogte van supermarkt Jumbo; op zaterdag 26 oktober van 11.30 tot 14.30 uur ter hoogte van AH en Nettorama; op zaterdag 2 november van 11.30 tot 14.30 uur ter hoogte van supermarkt Lidl.

De handtekeningen worden in de raadsvergadering van 5 november (aanvang 19.30 uur) aan de gemeenteraad overhandigd. "Vanzelfsprekend nodigen we alle handtekeningzetters van harte uit om daarbij zelf aanwezig te zijn."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties