Grave

Opleidingstraject zij-instromers van start bij Visio

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Je in anderhalf jaar bijscholen om als verzorgende individuele gezondheidszorg (IG) of medewerker maatschappelijke zorg (MMZ) aan de slag te gaan. Een groep van zij-instromers is daar afgelopen week vol enthousiasme mee begonnen bij Koninklijke Visio en collega-zorgaanbieder Robert Coppes Stichting. Beide organisaties zijn actief in de zorg voor slechtziende en blinde mensen.

Na een jaar van voorbereiding was het donderdag 4 februari 2021 eindelijk zover: de eerste schooldag van dit nieuwe opleidingstraject. Visio, Robert Coppes Stichting en opleider Oppstap geven dit 18 maanden durende opleidingstraject vorm. Na afronding ontvangen de kandidaten het diploma Verzorgende IG en Medewerker maatschappelijke zorg (niveau 3).

"Wat het traject uniek maakt, is dat beide opleidende zorgorganisaties zich richten op de doelgroep van slechtziende en blinde mensen. Door de opleiding gezamenlijk aan te bieden, krijgen de deelnemers de kans een “kijkje in de keuken” te nemen bij de drie verschillende zorgsectoren gehandicaptenzorg (GHZ), verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) en de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) die binnen deze twee organisaties worden bediend.

De visuele beperking loopt als een rode draad door het gehele opleidingstraject. De leerlingen zullen hun diploma behalen met bovengemiddeld veel kennis over visuele beperkingen. En niet alleen heeft een van de docenten zelf een visuele beperking, ook bij een van de leerlingen is dit het geval. De ervaringskennis over visuele problematiek komt op deze manier heel dichtbij."

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties