Grave

Open Monumentendagen Grave in teken van 75 jaar Market Garden

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - De jaarlijkse open monumentendagen vinden plaats in het weekend van 14 en 15 september. Het Graafse comité heeft besloten om niet het landelijk thema te volgen, maar aansluiting te zoeken bij 75 jaar herdenking van Market Garden. Dat uit zich onder meer in de speurtocht voor de kinderen die langs sporen van de oorlog gaat. Er zijn twee startpunten voor de speurtocht: de protestantse kerk in de Bagijnenstraat en het Graafs Museum. Daar kunnen kinderen zowel op zaterdag als zondag tussen 12 en 17 uur een gevulde knapzak ophalen en hun speurtocht starten.

Voor volwassenen is er de folder met een wandeling door het centrum van Grave, waarbij de nodige uitleg gegeven wordt bij die sporen van de oorlog. Dit jaar staat ook een verdedigingswerk uit vroeger tijden in de schijnwerpers. Met een pont kan vanaf de Loswal naar Kroonwerk Coehoorn worden gevaren. Daar zijn leden van de stichting Menno van Coehoorn aanwezig om de nodige uitleg te geven over het kroonwerk.

Er zijn vele monumenten in de hele gemeente Grave opengesteld. Zo zijn de molen en de kerk in Gassel en Escharen op zondag geopend en zijn de twee kloosters en ’t Kunstkerkje in Velp op beide dagen geopend. Rondom de John S. Thompsonbrug zullen de nodige activiteiten plaatsvinden in het opgebouwde kampement en bij de Kazematten. Alle opengestelde monumenten zijn gratis toegankelijk en ook voor activiteiten zoals de speurtocht en het overvaren met de pont hoeft niet betaald te worden. Het programmaboekje, waarin alle activiteiten opgenomen zijn, is in alle opengestelde monumenten en bij Tourist Information verkrijgbaar.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties