Grave

Open AZC-dag op 28 september

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Op zaterdag 28 september van 13 tot 16 uur is de Open AZC-dag. Veel asielzoekerscentra, waaronder ook het AZC in Grave, openen hun deuren voor het publiek om een indruk te geven van het dagelijks leven op een AZC. De open dag is een initiatief van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), het ministerie van Justitie & Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland. De landelijke open dag wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd, veertig locaties nemen deel. 

Met het openstellen van de deuren van AZC’s willen de organisaties vluchtelingen en asielzoekers een gezicht geven en bezoekers uitnodigen met hen in gesprek te gaan. Er zijn rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. Organisaties vertellen meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie; de toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een woning in Nederland of terug naar het land van herkomst.

Er nemen ongeveer veertig locaties deel aan de Open AZC-dag. In Brabant openen de AZC's in Budel, Oisterwijk, Gilze en Rijen en Grave hun deuren. Ook in Overloon en Weert is het AZC te bezoeken. Op www.openazc.nl staat een overzicht van alle activiteiten die georganiseerd worden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties