Grave

Op zoek naar aanbod van vrijwilligerswerk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - ‘Meedoen vanaf dag één’. Dat was het uitgangspunt van het Pharos-project Aan de slag, waarbij nieuwkomers worden aangespoord om mee te doen met vrijwilligersactiviteiten buiten het AZC Grave.

Vrijwilligerswerk samen met Nederlanders is dé manier om kennis te maken met Nederland. Tijdens het werk bouwen nieuwkomers een sociaal netwerk op, leren zij hoe het hier werkt en leren zij Nederlands in de praktijk. Bovendien zorgt vrijwilligerswerk voor een dagritme en het leveren van een zinvolle bijdrage. Het geeft nieuwkomers iets om naar uit te kijken, iets waarmee ze even hun zorgen opzij kunnen zetten. Dat is goed voor hun activatie, participatie en dus voor hun welzijn en gezondheid.

Om deze laagdrempelige manier van participatie in een nieuwe maatschappij te bevorderen is Sociom hard op zoek naar aanbod van vrijwilligerswerk binnen Grave. De methode is simpel, Sociom Grave koppelt wekelijks bewoners van het AZC aan vrijwilligerswerk. Om de toeleiding van nieuwkomers naar vrijwilligerswerk bij maatschappelijke organisaties te bevorderen, is een goede lokale samenwerking essentieel. Een samenwerking waarin iedereen verantwoordelijkheden draagt die naadloos aansluiten bij de behoeftes van zowel de vrijwilligers als de aanbieders.

De 130 vrijwilligers die zich hebben aangemeld willen heel graag aan de slag. Met de middelen die Sociom momenteel tot beschikking heeft, moet er helaas een groot deel van dat aantal mensen teleurgesteld worden. De oorzaak? Te weinig aanbod. Hier wil Sociom zo spoedig mogelijk verandering in brengen.
De bereidheid vanuit de nieuwkomers is er zeker.

Wilt u ook partner van Sociom worden binnen het ‘Aan de slag’ project? Meld u dan snel aan via aandeslag@sociom.nl. U krijgt dan een aanmeldingsformulier toegestuurd waarbij alle relevante gegevens vergaard zullen worden. Na aanmelding wordt er contact met u opgenomen en kan in de toekomst het aanbod wekelijks worden doorgegeven via hetzelfde emailadres.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties