Grave

Dag van de Ondernemer

Op pad met wethouder Anja Henisch

Door Freddy Klooté

GRAVE - Vrijdag 15 november was het in heel Nederland de Dag van de Ondernemer. Gemeenten zetten daarbij ondernemers in het zonnetje. “Ondernemers verdienen een dag waarop ze worden bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen. Daarom vieren we elke derde vrijdag van november de Dag van de Ondernemer”, zegt wethouder van economische zaken in Grave, Anja Henisch. Arena ging mee op pad langs de Zorgondernemers van de gemeente Grave.

“Dit jaar hebben we als gemeentebestuur gekozen om speciaal de Zorgondernemers in het zonnetje te zetten, vertelt de wethouder. “Naast woorden van dank voor hun werk en ook hun hulp aan het creëren van arbeidsplaatsen, heb ik voor alle Zorgondernemers een tasje met inhoud meegenomen”. Vóór we op pad gaan laat ze me de inhoud van het fraai bedrukte tasje zien. Het omvat zowat alles wat met Grave te maken heeft: “Het tasje zelf heeft de opdruk van historisch Grave, met een plattegrond van Grave uit 1602. In de tas een zakje chocolaadjes met daarop het wapen van Grave. Verder een schitterend boek getiteld “Stedelijke sociale zorg in de eerste helft van de zestiende eeuw in Grave”, geschreven door Ron Fierst van Wijnandsbergen. Een boek dat een schitterend beeld geeft van het leven in Grave in die tijd in het algemeen en het functioneren van de hulp aan de sociaal-zwakkeren in het bijzonder. Zeer gedetailleerd en met prachtige illustraties.

Zorgondernemers
Anja Henisch gaat bij een aantal Zorgondernemers op bezoek. Wethouder Ben Peters is door ziekte verhinderd. In zijn plaats gaat bedrijfscontactfunctionaris Monique Schaap bij een achttal andere Zorgondernemers langs. Uw verslaggever stapt bij Anja Henisch in de auto. Op weg naar Fysio Bardoel en van Lier in Escharen. Sonja Bardoel is aangenaam verrast en glundert bij de mooie woorden van dank en de complimenten voor de opzet en succesvolle werkwijze van het bedrijf. Ook geeft de wethouder uitleg over het boek.
Een eindje verderop stoppen we bij het Kinderdagverblijf De Kinderhoeve. Ook daar blije gezichten. Juf Sharon Willems stopt even met voorlezen. “We werken hier sinds 2001”, vertelt een opgewekte eigenares Gera Janssen-van Eeuwijk. We hebben nu drie dagopvanggroepen met kinderen uit Escharen, Grave en Gassel. Hiernaast is een buitenschoolse opvang (BSO).

Naast het wijkgebouw Esterade is de tandartsenpraktijk van de tandartsen Seval Bekdemir en Jos Engelaar gevestigd. Een prachtige ruimte, vriendelijke medewerkers. Om het zakje met chocolaatjes kan hartelijk gelachen worden. In de praktijk zijn zeven mensen werkzaam. Ook zij krijgen lof en waardering van de wethouder.
We komen aan bij de huizen van “Begeleid wonen” van Dichterbij. Begeleider Hendrik-Jan Eltink is totaal verrast. En blij. Hij praat enthousiast over zijn werk met mensen met een verstandelijke beperking: “We werken met mensen. We willen dat die zich veilig, vertrouwd en geborgen voelen. Het is hier een fijne plek om te werken”.

In het gezondheidscentrum aan de Hengel leggen we eerst aan bij de apotheek. Mevrouw Con Herlaar is ook blij verrast met het bezoek en de waarderende woorden van Anja Henisch. Het is er weer druk. Con Herlaar: “Dat is altijd zo op vrijdag. Vlak voor het weekend gaan mensen voor alle zekerheid nog even naar de huisarts en komen met hun recepten hier”. Ze wijst nog even op de aanwezigheid van de Pharmaself buiten, waar naast bestelde herhaalrecepten ook medicijnen zonder recept gekocht kunnen worden.
Een etage hoger worden we ontvangen door huisarts Bas van den Bergh. Ook hij is blij om in het zonnetje gezet te worden, al wil hij die eer natuurlijk met alle medewerkers delen. “Het wordt steeds drukker”, vertelt hij. “We zijn uit het pand aan het groeien”.

Ook bij “de buren”, huisartsenpraktijk Vos & van Aalen wordt Anja Henisch met blijdschap ontvangen. Mieke Vos en Joost van Aalen ontvangen de complimenten en het cadeautje dankbaar en ook met enige trots. “Het loopt erg goed in de praktijk. Onze nieuwe huisarts Eva van den Heuvel is prima ingewerkt. We kampen wel met ruimtegebrek”, vertelt Mieke Vos. “We gebruiken al een ruimte in Catharinahof”, vervolgt Joost van Aalen. “We doen ook mee aan een pilot in het Land van Cuijk”.

In de Groepspraktijk Fysiotherapie Grave is het ook druk. In het gebouw van Laco ontmoeten we praktijkhouder Shirley Sniekers: goedlachs, optimistisch en blij met de komst van de wethouder: “Wat lief”, komt er spontaan uit. Ze vertelt met geestdrift over de praktijk: “Onze specialiteit is aquafysio. Voor volwassenen en kinderen. We vinden samenwerking tussen de verschillende disciplines heel belangrijk”.
We haasten ons naar Catharinahof. Naar het Kinderdagverblijf De Kleine Buddha. Estrela Portier leidt ons trots rond. Een aantal jaar geleden was ik hier en waren er zo’n 20 kinderen. “Dat is inmiddels opgelopen tot 85 tot 90 kinderen. We zijn ook van alle gemakken voorzien, hebben goede medewerkers en zijn blij”. Ook de complimenten van wethouder Anja Henisch vielen in goede aarde.

Tot slot komen we bij de grootste Zorgverlener in Grave. Catharinahof. Bij afwezigheid van Ad van Boxmeer spreekt de wethouder met Rowdy Peters, teammanager van horeca-facilitair. “We hebben hier 200 vaste medewerkers en nog eens 200 vrijwilligers. Ik ben trots dat ik hier werk”.
Inmiddels is ook Monique Schaap aangeschoven. Ook zij heeft haar reisje langs de zorgmedewerkers erop zitten. “Blij van de reacties van de mensen in de zorgondernemingen”, zijn haar woorden tot besluit.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties