Grave

‘Oorstrelend’ feest in Graafse leestuin

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Luisteren naar verhalen en muziek is leuk en ontspannend. Voor jong en oud. Daarom houdt BiblioPlus bij de bibliotheek van Grave verschillende ‘oorstrelende’ activiteiten. Deze vinden plaats in en rond de prachtige Leestuin, waar het in deze tijd van het jaar sowieso heerlijk is om je oren wagenwijd open te zetten. Zaterdag 26 mei is er van 14 tot 16 uur een luisterfeest voor het hele gezin.

Het feest wordt om 14 uur geopend met Graafse gedichten en muziek door dichter Harry Daudt en gitariste Hermine Veltkamp. Daarna is er een gevarieerd programma. Wie van verhalen houdt, kan aanschuiven bij het voorlezen, voor kinderen of voor ouderen. Het voorlezen voor kids start om 14.15 en 15.15 uur. Voor ouderen om 14.30 en 15.30 uur. Dit laatste ‘luisteren in je luie stoel: verhalen voor ouderen’ gebeurt door een voorleesvrijwilliger van Dedicon uit Grave. Als het lezen van boeken niet (meer) kan door een visuele of andere beperking, bieden gesproken boeken vaak uitkomst. Deze gesproken boeken worden onder meer ingesproken door vrijwilligers bij Dedicon.
Ook is er muziek. Jong en oud kan samen muziek maken tijdens workshops boomwhacken. Een boomwhacker is een modern percussie-instrument. De instrumenten verschillen in lengte en hebben daardoor allemaal een eigen klank. Muzikale ervaring is niet nodig. Iedereen kan boomwhacken. En is er Silent Disco. Hier kun je met je eigen hoofdtelefoon op de dansvloer genieten van je eigen muziek. Wie wil kennismaken met andere bezoekers van het feest en luisteren naar hun interessante verhalen, kan gebruik maken van de aanwezige kletsspotten.

Natuurlijk is er iets te drinken, met als speciale attractie voor de kinderen de ranjakabouter. Het Luisterfeest is gratis toegankelijk. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om op zaterdag 26 mei verhalen en muziek te komen proeven en te genieten van de lees- én luistertuin. Bibliotheek Grave is te vinden aan de Trompetterstraat 2. Meer info op www.biblioplus.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties