Grave

Oorlogsherinneringen van een kind

Door 0486 TV

GRAVE - Met een dertig minuten durende documentaire hebben de broers Peter en Alfons Linders de oorlogsherinneringen van hun vader Theo opgetekend. De video is een mix van anekdotes met authentieke filmfragmenten en foto’s. De documentaire wordt vanaf 4 mei uitgezonden op het TV-kanaal van Omroep Land van Cuijk en via www.0486tv.nl. 

Theo is geboren in de Rogstraat op 31 januari 1939. Heeft als peuter de oorlog nauwelijks meegemaakt. Door diezelfde oorlog moest hij de kleuterschool overslaan, maar hij kan zich wel een aantal bijzondere indrukwekkende momenten herinneren. Zoals het bombardement op 2 oktober 1944 ter hoogte van de Jorisstraat in Grave. En de bevrijding van Grave, waarbij hij door zijn vader voor het raam is gezet om de eerste Amerikaan door de Rogstraat te zien lopen.
De vader van Theo was melkboer in Grave. De directeur van de melkfabriek in Reek was zijn naamgenoot. Zij werden beiden ontboden bij de Duitse kazerne commandant omdat de melk zuur was. De commandant verdacht hun van een sabotagedaad. Toen beide heren zich voorstelden met ‘ik heet Piet Linders’, waren de rapen gaar.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties