Grave

Ook D66 roept raad Grave op aan te sluiten bij Land van Cuijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - In navolging van het CDA en Liberaal LvC Grave roept ook de Graafse D66 de gemeenteraad op zich aan te sluiten bij de nieuw te vormen gemeente Land van Cuijk. "Een zelfstandig Grave is niet toekomstbestendig."

D66-raadslid Marion Wierda.

"De inwoners van Mill hebben gesproken, zij zijn voor herindeling. D66 Grave heeft zich samen met LLvC en VPG sterkgemaakt om een opiniepeiling over de herindeling in de gemeente Grave te houden", stellen de Graafse democraten. "Zo’n 1200 inwoners tekenden hiervoor in oktober 2019 een petitie. Toch besloot de coalitie van de gemeenteraad unaniem (dus inclusief het CDA), dat we dat maar niet moesten doen. Het jaar 2022 was vroeg genoeg om inwoners naar hun mening te vragen. Over de boot missen gesproken! En over je inwoners negeren gesproken! Het recente standpunt van het CDA komt dan ook als een verrassing voor D66."

Volgens D66 is een zelfstandig Grave niet toekomstbestendig. "Grave kan niet zelfstandig blijven. Die optie is niet toekomstbestendig. De opgaven van gemeenten anno 2020 en komende decennia vragen om bestuurskracht en een schaal die passend is bij die opgaven. Dat heeft D66 expliciet in haar verkiezingsprogramma opgenomen en in de afgelopen jaren steeds consequent in de Raad en commissies aan de orde gesteld. Daarbij stuitte zij onverminderd op een meerderheid in de Raad en bij coalitiepartijen, die alles in het werk stelden om de optie aansluiting bij Land van Cuijk te verhinderen."

Het is zaak om het tij te keren, stelt D66. "Grave moet zich aansluiten bij Land van Cuijk. En als de meerderheid in de Graafse raad nog twijfelt, dan kan zij alsnog een opiniepeiling houden. Nu!"

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties