Grave

Ook bij zijn afscheid had Evert Vos de regie

Door Peter Linders

GRAVE - Dinsdag 8 september nam het gilde Cloveniers of Schutterye tot Grave afscheid van gildebroeder Evert Vos (71). Hij stond aan de wieg van de heroprichting in 1974 en zette zich fanatiek in voor het wel en wee van het broederschap. (foto's: Pieter Smits)

Evert stond in Grave ook bekend als de initiator van het levendig houden van de geschiedenis rond de Tweede Wereldoorlog. Tijdens zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau dit voorjaar hield Evert een warm pleidooi voor het oprichten van een bevrijdingsmonument, bij de rotonde ter hoogte van de Generaal de Bonskazerne.
Deze twee passies kwamen bij elkaar bij het afscheid van afgelopen dinsdag. Grave leek wel een scène van een oorlogsfilm onder regie van Evert door alle wegopbrekingen en bouwwerkzaamheden. Dank zij BGM Infra, Prinsenstal Vastgoed, de gemeente Grave en het Arsenaal van de firma Keijzers en Co konden de cloveniers Evert begeleiden langs de Hampoort, waar hij een laatste groet kreeg van zijn cloveniersbroeders.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties