Lezingen

Online lezing schrijfster Anne van den Dool over haar Indische opa

Door Annelies Graafsma

GRAVE - Op 23 maart om 19.30 uur kan men gratis deelnemen aan een livestream interview met schrijfster Anne van den Dool (1993). Ze wordt geïnterviewd door Harry Peppinck, voorzitter van het Graafs Museum, over haar tweede boek Vluchthaven, dat verscheen in augustus 2020.

De schrijfster vertelt in het boek over haar (“niet echte, maar echte”) Indische opa. In het kort: 'Wanneer de Indonesische echtgenoot van haar grootmoeder overlijdt, reist Hannah af naar zijn geboorteland. Niet alleen om zijn as uit te strooien, maar ook om beter te begrijpen wie deze getraumatiseerde man was. Was hij echt liever daar dan hier, liever dood dan in leven?' Het boek is te leen in de bibliotheken van BiblioPlus.
Opgeven voor deze gratis lezing kan via https://biblioplus.op-shop.nl/4552/online-lezing-anne-van-den-dool-vluchthaven/23-03-2021. Men ontvangt een link per e-mail op de dag van het interview.

De lezing is de opmaat naar een lezingenreeks georganiseerd door het Graafs Museum over Nederlands-Indië. Twee schrijvers, Carlijn Visser (De vader van Grace) en Dido Michielsen (Lichter dan ik) zijn, uitgaande van openstelling, op 26 april en 10 mei op uitnodiging van het Graafs Museum in de bibliotheek van Grave aanwezig. De derde lezing op 31 mei wordt gehouden door een spreker uit de Nederlands-Indië gemeenschap in Grave. Met de Stichting Indië-Herdenking Grave gaat het Graafs Museum onderzoeken of een tentoonstelling over dit onderwerp dit jaar gerealiseerd kan worden. Alle genoemde lezingen staan in de digitale agenda van BiblioPlus en kunnen daar geboekt worden. Vrienden van het Graafs Museum en leden van Biblioplus betalen 3,50 euro en overige belangstellenden 5 euro per lezing.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties