Grave

Project van Mona en Michel Janssen uit Grave

Ondanks corona toch voedselpakketten voor Sri Lanka

Door Freddy Klooté

GRAVE - Tweede Kerstdag 2004. De dag dat de allesverwoestende tsunami ook Sri Lanka trof. Mona Janssen uit Grave was net een paar dagen terug uit Hikkaduwa, een kustplaats in het zuidwesten van Sri Lanka. De plaats waar haar zoon een vakantieresort had gebouwd. Het resort werd als bij wonder gespaard. Het dorpje niet. Het werd helemaal verwoest. Er vielen vele dodelijke slachtoffers en ontelbare gewonden. Mona en Michel waren diep geschokt. Vanaf dat moment hebben ze zich het lot van de overlevenden aangetrokken. Net als hun zoon Melvin. Samen zetten ze zich in voor de minder bedeelden van het dorp. Geen miljoenenprojecten, maar kleinschalige, controleerbare verbeteringen. Ze zijn de gulle gevers uit Grave heel dankbaar.

Mona: “Ook in deze moeilijke tijd wil ik jullie bedanken voor de bestellingen die jullie bij mij hebben gedaan. Het geld van deze bestellingen is besteed aan voedselpakketten in Sri Lanka. Door een goede vriendin en vriend van onze zoon Melvin hebben zij een project opgestart door donaties voor voedselpakketten aan de armste mensen te geven. Dit is zo fijn om te horen hoe blij en tevreden ze zijn, en ik ben trots dat zij dit hebben gedaan”.

“Behalve voor Sri Lanka hebben we ook geld gegeven aan de voedselbank in Grave”, vertelt Michel. "We zijn zo trots en blij dat er veel mensen zijn in Grave die dezelfde gedachte hebben zoals wij. Ook zijn er foto’s gemaakt van Darchana een goede vriend van ons. Hij deelt de voedselpakketten uit aan de mensen. Zo zie je dat dit ook kan al woon je zover weg."

Mona: “We vinden het fijn dat het geld goed is besteed. Jullie allemaal bedankt, ook namens de mensen uit Sri Lanka”.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties