Grave

Nijmeegse Vierdaagse komt door Grave

Door Peter Linders

De 102e internationale Nijmeegse Vierdaagse kwam vrijdag 20 juli door Grave, met deze laatste dag een deftig ontvangst door het bestuur van de gemeente Grave. Een deel van het podium was al vanaf 6 uur bezet door Peter Linders. Hij verzorgde alle dagen voor Omroep Land van Cuijk live radio-uitzendingen met daarin dertien Graafse lopers in de hoofdrol en artiest Johan Vlemmix.

Vanuit de mobiele studio was Linders voortdurend in contact met onder anderen Rick van Uhm, Steve van Haren, Mario Keereweer, Wendy en Byrell Booman, Wilfred en Gaya Jakobs, Cilia Wolters, Ceriel en Merel Bolwerk en Gerdie Westbroek. Alle vierdaagselopers die het stadje aandeden werden enthousiast begroet door burgemeester Lex Roolvink en zijn gasten. De Graafse burgervader vertelde dat hij als voormalig Vierdaagseloper als geen ander weet hoe belangrijk aanmoediging is voor de lopers die na Grave nog een flinke tocht voor de boeg hebben richting Cuijk en vervolgens naar de Via Gladiola in Nijmegen.
Bijna alle Graafse lopers die tijdens de ochtendshow van Linders live verslag deden van hun tocht hebben de eindstreep gehaald en het felbegeerde Vierdaagse kruisje ontvangen. Gerdie Westbroek werd geveld door een vervelende blessure, zij gaat in 2019 een nieuwe poging doen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties