Grave

Nieuwjaarsconcert Harmonie Stad Grave in Catharinahof

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Drums, trompetten, triangels en andere instrumenten waren er zondag 6 januari in overvloed in Catharinahof. De Harmonie Stad Grave gaf namelijk haar jaarlijkse nieuwjaarsconcert. Ook dit keer zat de theaterzaal helemaal vol en moesten velen staand van de show genieten. Voorafgaand aan het optreden konden mensen lootjes kopen om mee te dingen naar mooie prijzen. De opbrengsten hiervan kwamen ten goede aan de harmonie. Vervolgens konden de aanwezige van 12 tot 15 uur genieten van diverse liedjes, variërend van de Lion King tot en met de twaalf grootste hits van Elvis in concert. 

De slagwerkgroep onder leiding van Ben van Kuppeveld beet het spits af. De drums begonnen te klinken en muziek vulde de theaterzaal. De muzikanten vlogen over het podium van het ene naar het andere instrument en ook werd er creatief gebruik gemaakt van PVC-buizen om bijzondere klanken mee te produceren. Vervolgens, na een podiumwissel, was het de beurt aan het studie-ensemble van Harmonie Stad Grave. Onder leiding van Nord Strik werden onder andere de liedjes Highland Cathedral en Pharrell Williams' Happy opgevoerd. De betoverende klanken van muziek uit De Efteling stemde de zaal vrolijk.
Na de pauze was het de beurt aan het harmonieorkest. Onder leiding van Jesse van Lankveld werden vijftien liedjes gespeeld, waaronder Puenteareas  en St. Florian Choral. Er werd volop genoten van de muziek en de zaal klapte op sommige momenten mee met de melodie. Afsluitend werd het Graafse volkslied Grave Superieure gespeeld waarbij alle aanwezigen werden uitgenodigd om mee te zingen. Op alle stoelen in de zaal lag de tekst al klaar.

Jubilaris
Het concert werd afgesloten met een uitreiking van een oorkonde aan jubilaris Piet van Amstel die al 25 jaar voor Harmonie Stad Grave actief is. Na afloop vond er een receptie plaats waar iedereen hem kon feliciteren en kon genieten van een drankje in het restaurant van Catharinahof.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties