Grave

Enthousiasme en vakmanschap

Nieuwe uitstraling en interieur voor Mary Chand Wonen

Door Freddy Klooté

GRAVE - Een gesprek met Mary Chand is een waar genoegen. Past bij de ontluikende lente. Een vrouw vol passie voor haar vak. Een expert in woninginrichting. Vijf jaar geleden nam ze de zaak in de Trompetterstraat in Grave over van Wim Roelofs, toen ook al een begrip onder de naam Raamdecor Roelofs. Het was voor Mary een droom die uitkwam. Uit respect voor voorganger Wim (“Dat respect is er nog steeds”) noemde ze de winkel Roelofs Interieurs. Samen met ervaren medewerkers, die bij Roelofs al hun sporen in het vak verdiend hadden, ging Mary er voor 200 procent tegenaan. “Ik ga heerlijk aan de slag. Ik doe alles met passie”, vertelde ze vijf jaar geleden aan Arena. Tegenwoordig heet haar winkel Mary Chand Wonen. Met een nieuwe uitstraling en een bijpassend interieur. En met Mary, de perfecte gastvrouw, met kennis van zaken.

“Na het voortgezet onderwijs heb ik een opleiding tot coupeuse gevolgd. Achter de naaimachine zitten was niet mijn ding. Ik hield van het creatieve aspect: denken en ontwerpen. Met stoffen werken en iets laten ontstaan. Na een ontdekkingstocht door de wereld van stoffen en verkoop kreeg ik vijf jaar de gelegenheid om al mijn opgedane ervaring in de praktijk te beleven. Wim Roelofs stopte met zijn bedrijf en plotseling had ik mijn eigen winkel. Op een fantastische plaats in een geweldig mooi stadje. Met alle ruimte om voor of achter de winkel te parkeren. Trompetterstraat 4. Met vloeren, buiten- en binnenzonwering, gordijnen. Ik ga voor de lange termijn. Wil er zijn voor de mensen in alle fasen van hun leven. Van het eerste huis tot en met de verzorging van het laatste appartement”. Mary Chand vertelt het met het enthousiasme dat kenmerkend is voor haar.

Mary Chand Wonen
“Het is coronatijd. Eerst een afspraak maken voor een bezoek aan de winkel. De anderhalve meter als veiligheidsmaat en het mondkapje”, zegt Mary, met enige spijt in haar stem. Ook zij kijkt als ondernemer reikhalzend uit naar de tijd dat alles weer normaal is: “Zeg dat wel. De klanten gewoon lekker binnen laten komen, laten rondsnuffelen, helpen als dat nodig is. Gewoon aan een tafel, met een bakje koffie zitten praten over hun wensen. Elkaar leren kennen. De vraag omzetten naar een cosmetische oplossing. Zorgen dat we aan de behoeften en verwachtingen van de klant voldoen. Advies geven, zonder dwingeland te zijn. Samen zoeken. We hebben een enorme mix van klanten. Van jong tot oud. En alles wat daar tussenin zit. Voor oude huizen, nieuwe huizen, appartementen. Dus een beetje sparren met de mensen, zoeken, voelen aan stoffen. Kijken naar kleuren. Combineren soms. Van gedachten wisselen. Het is geen kopiëren en plakken”, vertelt Mary.

In de prachtige, als nieuw lijkende zaak van Mary Chand heeft men de nieuwste snufjes en stoffen in huis. Van bekende merken: HAROL voor de buitenzonwering, Desso-tapijten, gordijnen van Kendrix en de Ploeg, verf van Little Greene en Rebel Walls behang, om er enkele te noemen.
Mary: “Neem de gordijnen. We informeren waar ze komen te hangen, welke ruimte, welke functie. Kijken in onze collectie. Met onze collectie bedoel ik ook echt “onze”. We zitten niet bij een inkooporganisatie. Dan gaan we bij de klant thuis opmeten en laten de gordijnen maken. Onze monteur, Jeroen Janssen, komt alles monteren en ophangen. Jeroen is, naast Dan Smitshuysen en Ellen van der Put, één van onze medewerkers die ook al bij Wim Roelofs werkten en een schat aan ervaring hebben.
Voor vloeren en bijvoorbeeld een trap bekleden halen we er een vakkundige stoffeerder bij, want alleen het allerbeste is goed genoeg. Het voorwerk doen we wel in de winkel. Het uitzoeken van kleuren en structuren is enorm leuk werk om samen met de klant te doen”.

Ik heb de stellige indruk dat Mary Chand alles in haar prachtige zaak leuk vindt om te doen. Met vakmanschap en een brede lach.

Mary Chand Wonen is te vinden aan de Trompetterstraat 4 in Grave. Telefoon: 0486-420805. Website: www.marychand-wonen.nl.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties