Grave

Nieuwe uitrukkleding voor Graafse brandweer

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Alle vrijwilligers van brandweer Grave zijn recent voorzien van nieuwe uitrukkleding. De brandweer stapt af van de bekende zwarte pakken en heeft bewust gekozen voor een licht pak. Hierdoor is makkelijker te zien of een pak vervuild is en schoongemaakt moet worden. Op de post is een reservepak voor iedereen aanwezig, dus de vrijwilliger heeft altijd een schoon pak beschikbaar.

Er is ook gekozen voor een wat dunner en daardoor minder zwaar pak. Het voordeel hiervan is dat de drager het gevaar van brand beter kan inschatten. Je kunt de hitte van de brand beter waarnemen. Daarnaast is het pak minder warm bij andere klussen die de brandweer doet, zoals hulpverlening. Bij de voorgaande kleding waren er klachten over hittestuwing. Dat moet nu grotendeels verholpen zijn.
Dit jaar worden alle brandweerposten van Veiligheidsregio Brabant-Noord voorzien van deze pakken. De kleding wordt centraal gewassen en rouleert door de hele regio.

Brandweer Grave is op zoek naar nieuwe collega's. Heb je interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Neem dan contact op postcommandant Tom Siebers via t.siebers@brwbn.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties