Grave

Nieuwe tentoonstelling in Graafs Museum

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Het Graafs Museum heeft in zijn ruim veertigjarige bestaan dankzij allerlei donaties en subsidies een keur aan voorwerpen in zijn bezit gekregen uit de geschiedenis van de stad Grave en de regio. Andere milde gevers gaven voorwerpen in langdurig bruikleen. Het museum kon zo een depot opbouwen dat inmiddels bijna uit zijn voegen barst en dat in de toekomst – de voorbereidingen zijn gaande – via de museumsite toegankelijk zal worden gemaakt.

Eind 18-eeuwse Tabakspot van de hand van de Graafse zilversmid Jan Alexander Krieger. (foto: Henk Smit)

De tentoonstelling 'Schatten uit het depot, gekocht en gekregen' wil de rijkdom en breedte aan voorwerpen in de collectie laten zien. Het toont dat er boven de hoofden van de museumbezoekers vele schatten zijn opgeborgen. Er is stevig geput uit de imposante collectie prenten en schilderijen. Je ziet hier onder meer een recente aankoop van een potloodtekening van Xeno Münninghoff (de Graafse molen) en een recente donatie van een schilderij van Gerard Veenstra (Grave van bovenaf). Onbetwist pronkstuk van de collectie is echter een eind 18de-eeuwse zilveren tabakspot van de hand van de Graafse zilversmid Jan Alexander Krieger. Al eens eerder vergeefs bejaagd, maar nu dankzij de Vrienden van het Graafs Museum teruggekeerd naar Grave.

Het Graafs Museum is open van woensdag tot en met vrijdag tussen 11 en 17 uur, op zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur. Het adres is Sint Elisabethstraat 10a.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties