Grave

Nieuwbouwproject Oliestraat-Maaskade Grave stap dichterbij

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - De gemeente Grave en woningcorporatie Mooiland ondertekenden op 16 juni een anterieure overeenkomst en brachten hiermee de realisatie van het nieuwbouwproject Oliestraat-Maaskade een stap dichterbij. Voor het project sloopt Mooiland de huidige bebouwing op de hoek Oliestraat-Maaskade en bouwt daarvoor in de plaats 41 sociale huurappartementen. Mooiland hoopt nog eind dit jaar te starten met de sloopwerkzaamheden.

Samen met de gemeente Grave en het ontwerpteam heeft Mooiland de afgelopen periode hard aan het plan gewerkt. Mooiland vervangt de huidige 31 appartementen voor 41 energiezuinige en duurzame appartementen. “Het sluiten van deze overeenkomst tussen de gemeente en Mooiland is een belangrijke en mooie stap richting daadwerkelijke realisatie van het plan”, zegt Bart Kivits, directeur Vastgoed bij Mooiland. Wethouder Theo Lemmen vult aan: ”Het plan vormt een waardevolle aanvulling voor de Graafse binnenstad. Aan de Oliestraat ontstaat, samen met de naastgelegen plannen, een prachtig stukje Grave”.

Twee- en driekamerappartementen
De huurprijzen beginnen vanaf 590 euro (prijspeil 2020). Duurzaamheid, architectuur en comfort zijn thema’s die centraal stonden bij de totstandkoming van het plan. Van buiten wekt het de indruk een aaneenschakeling van kleine panden te zijn, maar achter deze gevels gaan 41 appartementen schuil die allemaal bereikbaar zijn per lift. Mooiland investeert in duurzaamheid door extra zonnepanelen, een zeer goede isolatie en duurzame installaties. “Het worden echt comfortabele, duurzame én betaalbare appartementen” vertelt Maurice van Nistelrooij, projectontwikkelaar bij Mooiland. “Zowel jong als oud kan hier in de toekomst prettig wonen op een prachtige locatie met voorzieningen om de hoek”.

Omwonenden en raad
Mooiland heeft samen met de gemeente Grave, in de aanloop naar het sluiten van de overeenkomst, begin maart informatiebijeenkomsten georganiseerd. Met de reacties van deze bijeenkomsten is het plan verder uitgewerkt. Met als resultaat dat er nu een definitief ontwerp ligt dat past in de vestingvisie. Ook de commissie ruimtelijke kwaliteit van de gemeente heeft het ontwerp positief beoordeeld.

Start bouwwerkzaamheden
Nog voor de zomervakantie wordt de omgevingsvergunning aangevraagd. Gelijktijdig met deze aanvraag wordt ook het bestemmingsplan gewijzigd om het project mogelijk te maken. Mooiland hoopt eind dit jaar te starten met de sloopwerkzaamheden. Aansluitend op de sloop starten in 2021 dan de bouwwerkzaamheden. Mooiland verwacht dat de woningen in de zomer van 2022 gerealiseerd zijn.

Interesse?
Interesse in de nieuwbouw? Zorg dat u ingeschreven staat als woningzoekende bij Mooiland. Op www.mooiland.nl  staat een projectpagina over dit nieuwbouwproject. Je kunt je hier ook aanmelden als geïnteresseerde en dan informeert Mooiland je zodra de start van de verhuur begint.

|Doorsturen

Corien Freijtere

2020-07-14 15:14:04

Ik wil graag op de hoogte worden gesteld, wanneer de nieuwbouw huurappartementen beschikbaar zijn om je op in te schrijven. Dank

Mooiland

2020-07-16 09:38:44

Hi Corien, wat leuk dat je interesse hebt in dit project! Je kan het interesseformulier invullen via de volgende link: https://www.mooiland.nl/index.php?id=2413.

Het is daarbij belangrijk dat je ook ingeschreven staat als woningzoekende bij Mooiland. Sta je nog niet ingeschreven? Dan kun je jezelf inschrijven via: www.mijnwoningzoeken.nl.

^Anouk

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties