Grave

Nieuw bestuur Ambachtcentrum Grave gaat voor professionele groei

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Met ingang van 1 oktober heeft het Ambachtcentrum Grave een nieuw bestuur, bestaande uit Suzanne Berends (voorzitter) en Helen Akkerman (secretaris). Zij gaan met enthousiasme de stichting en al haar doelen en werkzaamheden begeleiden naar de volgende fase.

Oud-voorzitter Jacobs geeft de voorzittershamer over aan de nieuw aangestelde voorzitter Suzanne Berends, daarnaast secretaris Helen Akkerman.

"In deze volgende fase willen we inzetten op een verdere professionalisering en positionering van het Ambachtcentrum als een stichting die zich inzet voor mensen die weer in het werkritme willen komen, een sociale plek zoeken of die graag allerhande ervaring willen opdoen. Maar ook mensen die willen ontstressen, bezinnen op een nieuwe toekomst of nieuw werk/re-integreren of die op zoek zijn naar een sociale setting buitenshuis."

Al een aantal jaar richt het Ambachtcentrum Grave zich op het samenbrengen van mensen die kennis en expertise willen overdragen met het oog op een inclusieve samenleving. Kortom een centrum waar eenieder die een ambacht verstaat zich kan uitleven.

“Met mijn brede HR-ervaring lever ik als vrijwilliger en bestuurslid mijn bijdrage aan het verder professionaliseren van de interne structuur en communicatie. Dit is een belangrijke pijler bij de snelgroeiende stichting. Vanuit mijn werkervaring binnen de re-integratie denk ik mee in het verder ontwikkelen van de dienstverlening die wij bieden”, vertelt de nieuwe Suzanne Berends.

Secretaris Helen Akkerman laat weten jarenlange ervaring te hebben met het terug naar werk begeleiden van mensen die door ziekte zijn uitgevallen. “Een van de manieren om mensen weer naar een betaalde baan te krijgen is door middel van een werkervaringsplaats. Er is veel vraag in Grave en omgeving naar een veilige plek waar mensen weer in een arbeidsritme kunnen komen en waar ze zonder prestatiedruk weer kunnen gaan opbouwen in uren. Het Ambachtcentrum is daarvoor de aangewezen stichting”.

Groei
De afgelopen periode heeft het Ambachtcentrum Grave een flinke groei doorgemaakt naar ruim 30 vrijwilligers. “Het is geweldig om te zien hoe het Ambachtcentrum is gegroeid de afgelopen jaren. Het doet me dan ook goed dat het nieuwe bestuur het Ambachtcentrum mee kan nemen naar de volgende fase”, geeft oud-voorzitter Jochem Jacobs aan.
Het Ambachtcentrum Grave biedt, volgens het nieuwe bestuur, een laagdrempelige, rustige en gemoedelijke werken omgangsfeer waar iedereen welkom is die een bijdrage wil leveren of tot rust wil komen. “Ons doel is om de middenstand (ambachtslieden) en werkgevers in Grave en omgeving te betrekken, want het mes snijdt aan twee kanten. Enerzijds is het Ambachtcentrum een plek waar werkgever en werknemer elkaar kunnen vinden en anderzijds bieden we de gelegenheid om in een werkervaringsplaats aan het werk te gaan met als doel uit te vinden wat bij jou past. Daarnaast is het vergroten van de zichtbaarheid van het Ambachtcentrum onder de bewoners van Grave en omgeving een belangrijk speerpunt van het nieuwe bestuur.”

Begin vorige maand besloot het toenmalig bestuur alle bestuursfuncties open te stellen voor nieuwe kandidaten. Volgens de oud-voorzitter was het bestuur van mening dat de volgende fase waar het Ambachtcentrum in gaat, ook een nieuw bestuur nodig heeft. Mensen van binnen en buiten het Ambachtcentrum konden hierop solliciteren. Uiteindelijk heeft een onafhankelijke commissie, op basis van vooraf opgestelde profielen, gesprekken gevoerd en is met aanbevelingen en advies gekomen over de invulling van de vacante bestuursfuncties. Wel wordt er nog gezocht naar een penningmeester met interesse en/of ervaring in het opstellen van een begroting en het bewaken van deze begroting. Verzocht wordt om, bij interesse, te solliciteren op deze functie via
bestuur@ambachtcentrumgrave.nl.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties