Grave

Voorbereiding op beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage

Netwerktraining voor vmbo-leerlingen Merletcollege Grave

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - On Stage hield donderdag 21 en vrijdag 22 maart de Junior Netwerktraining. Deze training vond plaats op zeven locaties, waaronder het Merletcollege in Grave, ter voorbereiding op On Stage. Hieraan namen in totaal 900 vmbo-leerlingen deel, samen met hun mentoren. Het doel was om de scholieren voor te bereiden op de netwerkactiviteiten van het beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage op 16 mei, en ze tegelijkertijd ook middelen aan te reiken om netwerken in te zetten in hun dagelijks leven.

De trainers van Abor Producties begonnen met workshops in de klassen. Zij vertelden over het begrip netwerken en de do's & dont's daarbij. De leerlingen kregen tips over hoe ze zichzelf het beste kunnen presenteren. Zo werd er bijvoorbeeld geoefend met diverse manieren van handen geven en jezelf voorstellen. Er werd gesproken over hoe je zorgvuldig omgaat met een netwerk, hoe je in gesprek kunt komen met mensen die al in gesprek zijn en hoe je een gesprek afrondt. Zo kregen leerlingen tips en tools waarmee ze zich goed staande kunnen houden wanneer zij op 16 mei al die 250 beroepsbeoefenaren uit de regio ontmoeten bij het beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage. Daar maken ze afspraken voor werkbezoeken op de Doe Dag van On Stage op 6 juni.

Beroepsbeoefenaars gezocht
On Stage is nog op zoek naar meer beroepsbeoefenaars die leerlingen over hun vak willen vertellen. Onder andere kappers, tandartsen, automonteurs, schoonheidsspecialisten, chauffeurs, dierenartsen en architecten worden nog gezocht. Voor meer informatie en aanmeldingen kun je terecht op www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties