Grave

Ode aan de natuur, thema boekenweek

Natuurwandeling door stadscentrum Grave vanuit leestuin bieb

Door Annet van 't Geloof van Biblioplus Grave

GRAVE - Bibliotheek Grave houdt zaterdag 17 maart in samenwerking met IVN Grave ter gelegenheid van de Nationale Boekenweek (10 tot en met 18 maart) een wandeling door de oude vestingstad Grave. Het historisch centrum heeft niet alleen prachtige monumenten, maar ook de natuur is hier volop -en vaak verrassend- aanwezig. Tijdens deze wandeling kunnen de deelnemers zien wat voor moois het centrum van Grave te bieden heeft als het gaat om flora en fauna. 

De wandelroute loopt kris kras door het centrum van Grave. Op diverse interessante locaties wordt stil gestaan, zoals op Bekaf, de Kat en in rustige hofjes geven de gidsen uitleg over bomen, planten en dieren die daar leven. De wandeling is voor iedereen toegankelijk. Dus ouders, kinderen, opa’s en oma’s, trek de wandelschoenen aan en kom zien en horen wat er zoal leeft tussen, achter en boven de gebouwen.
Aanmelden vooraf is niet nodig. De wandeling start om 11 uur vanuit de leestuin van de bieb aan de Trompetterstraat 2 in Grave en duurt ongeveer een uur. Na afloop is er voor alle wandelaars, groot en klein, fairtrade koffie, thee en limonade met iets lekkers.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties