Grave

Wethouders Anja Henisch en Rick Joosten lezen voor uit Moppereend

Nationale voorleesdagen bij kinderopvang De eerste stap

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Bij kinderopvang De eerste stap openen de wethouders Anja Henisch en Rick Joosten op woensdag 22 januari om 10 uur de Nationale voorleesdagen. Zij lezen voor uit het Prentenboek van het jaar: Moppereend.

Bekende en minder bekende personen lezen tijdens de Nationale Voorleesdagen bij Kinderopvang De eerste stap voor uit het prentenboek van het jaar. Op sommige locaties komen ouders, opa’s of oma’s voorlezen. Op de peuteropvang locatie Gasthuishoeve zullen de directeuren van het betreffende kindcentrum aan de peuters voorlezen. Op de andere locaties van De eerste stap in Grave komt een wethouder voorlezen. Op de locatie aan de Borretweg komt wethouder Anja
Henisch om 10 uur voorlezen uit het Prentenboek van het jaar. Bij de opvanglocatie van De eerste stap’ aan de Beukenlaan in Velp heeft wethouder Rick Joosten toegezegd het verhaal van Moppereend te komen voorlezen. Deze locatie van De eerste stap is gevestigd in de Brede School St. Jozef. De kinderen uit de onderbouw van de basisschool en de kinderen van kinderopvang Onder de Boompjes, die hier ook gevestigd is, komen ook luisteren naar de avonturen van Moppereend.

Tijdens de nationale voorleesdagen die plaatsvinden van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari krijgt het voorlezen extra aandacht. Voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Voor peuters en kleuters is het soms nog heel lastig om zich te verplaatsen in een ander. Zij kunnen zich nog niet zo goed voorstellen dat andere mensen er ook andere gevoelens, gedachten en ervaringen op nahouden. Voorlezen lijkt kinderen te helpen om deze cognitieve vaardigheid te ontwikkelen. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties