Grave

Werkzaamheden gaan van start

'N324 Oss-Grave wordt slimmer, sneller en veiliger'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE/LANDERD - De N324 tussen knooppunt Paalgraven en de brug over de Maas bij Grave wordt grondig op de schop genomen. Woensdag 16 mei was het officiële startsein voor de werkzaamheden. Medewerkers van de provincie en de aannemer trokken samen een vrachtwagen over de symbolische startstreep van het project. "De N324 Oss-Grave wordt slimmer, sneller en veiliger", stelt gedeputeerde Christophe van der Maat.

Een betere doorstroming van het verkeer, een grotere verkeersveiligheid en innovatie staan binnen het project centraal. De werkzaamheden vinden in fases plaats tussen 2018 en 2022, om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden.

Slimme verkeerslichten
Er komen onder andere nieuwe rotondes en kruispunten die met slimme verkeerslichten worden geregeld. Het wordt daardoor veiliger voor fietsers en voetgangers om over te steken. De verkeerslichten zorgen ervoor dat grote groepen fietsers of voetgangers eerder groen krijgen. En mensen die door bijvoorbeeld een rollator minder snel kunnen oversteken, krijgen straks juist langer groen.

Doorstroming en veiligheid
Verkeer dat de N324 op of juist af wil, krijgt hier straks meer mogelijkheden voor. Het aantal aansluitingen van erven en zijwegen op de hoofdweg vermindert door de aanleg of aanpassing van parallelwegen. Hierdoor verbetert de veiligheid en doorstroming op de N324.

De aannemer hergebruikt bestaande materialen bij de uitvoering van de werkzaamheden en past duurzame bindmiddelen toe. Ook wordt er stroom opgewekt in de busbaan van het busstation Grave en komen er bij het busstation oplaadpunten voor e-bikes.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties