Grave

MS-collecteweek: collectanten gezocht in Landerd en Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD/GRAVE - Van 16 tot en met 21 november vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds plaats. Het fonds is hard op zoek naar collectanten in de gemeenten Landerd en Grave.

MS is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Het is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 17.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 1.000 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar.

Onderzoek hard nodig
Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Onderzoek is daarom hard nodig. Nationaal MS Fonds investeert de opbrengst uit de MS collecte in innovatieve onderzoeken naar MS.

Word collectant
Help jij mee? Het coronavirus heeft grote impact, ook op het Nationaal MS Fonds. "Door de maatregelen hebben we onze fondsenwervende evenementen moeten uitstellen of afgelasten. Hierdoor lopen wij inkomsten mis. MS staat helaas niet stil. Onderzoek naar MS en onze strijd tegen MS moet doorgaan. Word collectant en haal geld op voor onderzoek naar MS. Collecteren is niet moeilijk en kost maar twee uur van je tijd. En het is nog leuk ook."

Meer informatie of aanmelden: www.nationaalmsfonds.nl/collecteren

|Doorsturen

Chris

2020-07-03 12:09:06

"De directeur-bestuurder ontvangt een jaarinkomen van bruto € 82.001,- (2017)." Van de site van het MS fonds. Daarin tegen een vrijwilliger krijgt alleen een reiskosten- en (mocht dit van toepassing zijn) verblijfskostenvergoeding. Zolang de directeur dit bedrag KRIJGT (want niemand verdient dat bedrag) zal ik niet collecteren voor of geven aan "goede doelen" zoals dit. Haal het maar van het loon van de directeur af! Bij de Voedselbank weet je te minste zeker dat 100% naar de mensen gaat, zelfs de directeur wordt daar niet betaald.

anton coolen

2020-07-06 09:47:53

Beste Chris,

Blijkbaar heb je de jaarstukken, o.a. van 2019, niet goed gelezen. Het betreft hier een zware fulltime job . Zij geeft leiding over 18,1 vaste medewerkers en heel veel vrijwilligers. Het is daarnaast geen 40 urige werkweek, doch vergt veel meer tijd.

Daarbij is er veel kennis en kunde bij aangekocht door haar jaren terug te benoemen. Kijk daarnaast eens wat haar werk inhoudt. Verder, haar cv kun je nakijken op internet. Het betreft een marktconforme beloning (extern getoetst door deskundige). Kijk daarnaast ook eens naar de inkomsten en het zeer uitgebreide werk wat men verricht. De raad van commisarisen werkt pro deo. Dit is een zware raad met veel deskundigheid en een uitstekend toezichthouder.

Volgens mij is het normaal dat je in loondienst een salaris of loon krijgt. Verder is het een prachtige stichting die veel gedaan heeft en doet voor MS. Uw opmerking getuigt van weinig empathie voor deze stichting en de vele patiënten.

Maak daarnaast gewoon uw identiteit bekend als het om afbrekende kritiek gaat. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het een beetje flauw vind en geen toegevoegde waarde vind hebben voor de vele patiënten en onderzoekers.

De beste stuurlui staan weer aan wal.

Blijf gezond. 

Anton Coolen

Chris

2020-07-06 10:22:54

Beste Anton,

Gezien jouw kritiek op mijn opmerking zie ik dat wij twee verschillende meningen hebben. Dat is prima, dat moet ook kunnen. Maar zeggen dat ik niet empathisch ben is een persoonlijke aanval.

Naar mijn mening hoort niemand. Ik herhaal NIEMAND een salaris van 82.000 euro te krijgen. Je kunt mij er niet van overtuigen dat dit "zwaar werk" is. Nee op de vloer als verpleegkundige IS zwaar werk, maar directeurtje spelen niet.

Uit eigen ervaringen met andere fondsen en stichting waaronder longfonds, hart stichting en spierfonds NL (ja allemaal aandoeningen waar ik persoonlijk mee te maken heb), ohja en het MS fonds, blijven om onderzoeksgeld vragen voor jaren. De directeuren krijgen naast dit loon ook nog eens een bonus en mij ieder jaar vragen om geld vanuit al deze fondsen (?!) terwijl er geen stap dichterbij een middel is. 

Onderzoek moet inderdaad gedaan worden, maar zoals mijn vader al tegen spierfonds NL heeft gezegd: Niet over de rug van de zieken.

Daarbij heb ik via een sportvereniging MOETEN collecteren voor de gehandicaptensportfonds want de vereniging kreeg 10% van de opbrengst. Dus nogmaals ik collecteer niet en ik geef niet. Er gaat namelijk NIET 100% naar het onderzoek/mensen die het nodig hebben. En dat vind ik geen toegevoegde waarde hebben.

Als je mij nog steeds niet empathisch vindt is dat jouw probleem. 

Groetjes 

Chris

anton coolen

2020-07-06 11:13:20

Chris ,

Voor de duidelijkheid ik vind U niet empathisch aangaande deze opstelling . Ik stel niet dat U niet empathisch bent of kunt zijn .

Mijn excuses dat ik dit blijbaar niet goed verwoord heb .

Verder ben ik het totaal niet met U eens . Wij zijn blij dat wij in de omstandigheden zijn om ook te kunnen geven . Ondanks dat ik het met een aantal dingen van bepaalde stichtingen niet eens ben . Ik kijk naar de hoofddoelstelling .

p.s. Directeur spelen is geen zwaar werk volgens U. Neem van mij aan dat dat heel zwaar en verantwoordelijk werk kan zijn . Ervaringsdeskundige !!!

Blijf gezond . Laat het hierbij .   Chris zonder achternaam .

nico degen

2020-07-06 11:36:46

Jammer hoor Chris dat je geen achternaam hebt. Je mening verliest zoveel zeggenschap daardoor. Niet dat je verhaal enige waarde heeft, immers een goede directeur zorgt voor een hoge opbrengst en daar en nergens anders gaat het om.

Chris

2020-07-06 12:13:03

Nogmaals verschillende meningen zijn prima en moeten er zijn. Maar dat jullie een mening minderwaardig vinden omdat ik mijn achternaam niet gebruik zegt mij dat jullie mij geleve ook op andere sociale media willen pesten. Zal wel generatie kloof zijn.

nico degen

2020-07-06 16:02:30

Beste Cris, Aanpassingen in mijn woordgebruik aanbrengen, zoals bijvoorbeeld: dat ik jouw mening minderwaardig zou vinden is bijzonder ongepast. Het enige wat ik schrijf dat door alleen je voornaam gebruiken en daarmee anoniem blijft veel van wat je schrijft zijn waarde verliest. Dat daarnaast het functioneren van een directeur, bijna allesbepalend voor de opbrengst is heeft niets met pesten te maken. Als mensen op je reactie reageren en vervolgens jij niet op inhoud maar hun leeftijd als tegenargument aanwend, ben ik er klaar mee.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties