Grave

'Voor maar liefst 180 vrijwilligers'

Mieke Naber krijgt D’n Opsteker tijdens nieuwjaarsbijeenkomst Grave

Door Freddy Klooté

GRAVE - Burgemeester Lex Roolvink kan als geen ander de spanning opvoeren bij de bekendmaking van de winnaar(s) van D’n Opsteker. De jaarlijkse onderscheiding voor één of meerdere vrijwilliger(s). Voor mensen die zich uitzonderlijk om de medemens hebben bekommerd. Burgemeester Roolvink: “Een beroemde zin in de inauguratierede van president Kennedy luidde: “Ask not wat your country can do for you but wat you can do for your country”. In de gemeente Grave zijn veel mensen, heel veel vrijwilligers die als het ware invulling geven aan deze oproep. Om deze vrijwilligers in het zonnetje te zetten reiken we jaarlijks tijdens deze nieuwjaarsbijeenkomst D’n Opsteker uit. Als blijk van onze waardering”. (foto: Marco van den Broek)

"Laat ik beginnen met de opmerking dat de vrijwilligers om wie het gaat binnen de organisatie waar zij voor werken op veel fronten op gelijke voet staan met het betaalde personeel. Zo wordt dat tenminste door personeel en directie gevoeld. Zelden heb ik bij de voorbereidingen voor deze prijsuitreiking zo’n bont palet aan activiteiten van vrijwilligers voorgelegd gekregen. Ik noem er enkele: Het organiseren van festiviteiten en daarbij facilitaire ondersteuning bieden. Het organiseren van en ondersteunen bij allerlei creatieve activiteiten zoals bij het maken van muziek en het verrichten van handenarbeid. De vrijwilligers zijn daarnaast actief op het gebied van geheugentraining en bij gespreksgroepen. De bedoelde vrijwilligers zorgen voor vervoer. Ze doen aan rouwbegeleiding. Daarnaast vormen veel vrijwilligers een één-op-één-maatje voor hen die daar behoefte aan hebben. Daarmee wordt ook vereenzaming tegen gegaan. U merkt het al dames en heren, de activiteiten die door deze vrijwilligers worden uitgevoerd zijn zeer divers”.

In de welgevulde hal van het stadhuis hoorde je geroezemoes. Er werd om zich heen gekeken. Het zijn er dus meerdere. De burgemeester: “Over de bedoelde vrijwilligers wordt onder andere gezegd: Ze hebben tijd voor je. Je kunt er op bouwen. Het zijn geweldige mensen. Ze hebben een ongelofelijk groot hart. Ze zijn de kers op de taart. We kunnen niet zonder hen. Beste mensen, een goed verstaander heeft het vast al begrepen. D’n Opsteker gaat dit jaar naar alle vrijwilligers die verbonden zijn aan zorgcentrum Catharinahof”.

Staande ovatie
Vrijwilligerscoördinator Mieke Naber mocht namens de 180 vrijwilligers die in Catharinahof werkzaam zijn, D’n Opsteker in ontvangst nemen. Ze was uiteraard enorm blij met deze geweldige prijs: “We hebben in april de jaarlijkse vrijwilligersavond waarop ik de burgemeester uitnodig om alle vrijwilligers nog eens zo mooi toe te spreken als hij vandaag hier heeft gedaan”. De burgemeester stemde toe. Mieke: “Maar, 180 vrijwilligers dat lijkt veel, maar we kunnen er best nog heel wat gebruiken”. En met een knipoog: “Ik heb met de wethouders Anja Henisch en Rick Joosten afgesproken dat zij de taken van de burgemeester gaan overnemen, zodat ook de burgemeester vrijwilliger kan worden. Ik nodig hem dan ook uit om bij een kopje koffie de verschillende vacatures eens te komen doornemen”. In het gelach was het antwoord van de burgemeester niet te horen, zodat we dat nooit zullen weten.

Na afloop vertelde een blije Mieke Naber dat ze blij is met deze eervolle onderscheiding voor “haar” vrijwilligers. Maar zoals gezegd, we kunnen nog steeds mensen gebruiken. Er zijn zoveel activiteiten op Catharinahof. Wie zich aan wil melden kan dat via mijn mailadres mieke.naber@brabantzorg.eu of via de receptie van Catharinahof”.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties