Grave

Paul van Geffen van EGS'20: voetbalreiziger die zijn plek heeft gevonden

'Met optimisme het nieuwe seizoen tegemoet'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Paul van Geffen is 31 jaar geleden in Grave geboren. Onder gunstige omstandigheden. Vader sportief, moeder en twee broers bij GVV’57 gevoetbald. Maar vooral, vlak bij de voetbalvelden van GVV’57 wonend. “Elke vrije minuut was ik met vriendjes op het voetbalveld te vinden. Ik zal vier of vijf zijn geweest toen ik lid van GVV’57 werd en bij de E'tjes en F'jes speelde. Dat heb ik tot mijn twaalfde gedaan. Toen werd ik gescout. Er stond waarschijnlijk een man in een lange regenjas langs de lijn en die vond me goed genoeg om mijn nog prille voetballoopbaan bij TOP Oss voort te zetten. Ik kreeg een brief thuis van TOP en mocht proefwedstrijden gaan spelen. Nou, dat ging er bij mij wel in. Voor mij bestond het leven uit voetbal en een promotie naar Oss betekende dat ik geslaagd was. Ook mijn oudste broer ging mee en ook dat hielp mee om de vreugde compleet te maken”. De eerste 'transfer' was een feit. (foto: Matt Gerrits)

Voetbal, voetbal, voetbal
Paul ging na het Merletcollege naar het CIOS. Met het diploma op zak vond hij niet direct iets van zijn gading. Via ploeggenoot en vriend Frank Albers kwam hij bij Swanenberg in Schaijk te werken.

Maar het voetbal ging door. “Het was wel iets heel anders bij TOP. De organisatie was groter, de clubs tegen wie we speelden waren verder weg. Wel waren er veel spelers voor één plaats en kon ik niet altijd voetballen. En dat wilde ik nu juist. Dus op mijn 17e terug naar GVV. Daar speelde ik het eerste seizoen in de A1. Met trainer Joost Janssen en van de spelers herinner ik me Rens Abbenhuis en Rob Voet. In 2008-2009 ben ik in de selectie gekomen. Ik speelde op vrijwel alle plekken op het middenveld. Vijfde klasse. Omdat ik meer perspectief zag in SES Langenboom ben ik op mijn 26ste daar naartoe gegaan. Dat beviel me goed. Sportief gezien in het begin wat minder, maar verder altijd leuk, warm ontvangen."

Derby's
Natuurlijk waren de derby’s tegen Juliana Mill altijd heel bijzonder. Paul: "Ik heb er drie seizoenen gespeeld. Vooral dat laatste seizoen was spannend. Estria, Hapse Boys en SES speelden voor de titel. Hapse boys werd kampioen en Estria promoveerde via de nacompetitie. Daarna ben ik weer terug naar GVV gegaan. Het laatste jaar van hun bestaan. Ik had er een goed gevoel bij en zin in de nieuwe vereniging. Dat laatste jaar speelde ik in een vriendenteam. Totdat corona het seizoen en het voetbalbestaan van GVV’57 afsloot”.

'Er flink tegenaan'
Het eerste seizoen bij EGS’20 telde vier wedstrijden in de derde klasse. "Corona maakte verder voetballen onmogelijk”, zegt Paul. De spijt is in zijn stem te horen. “Maar nu ziet het er weer goed uit. We zijn met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen vroeg begonnen. Op 20 juni. En meteen er flink tegenaan. Dat was best lekker, na zo’n lange tijd niks kunnen doen."

Grote selectie
"De trainer had dan ook weinig moeite met de motivatie", gaat Paul verder. "We waren met een man of 40 aan het trainen. Dat is een hele grote selectie. De concurrentie is met zoveel spelers groot. Er is uit die vier wedstrijden van vorig jaar wel duidelijk geworden welke 22 spelers er voor het eerste in aanmerking komen. Remco ten Hoopen, de trainer, is er wel heel duidelijk in en zegt waarom iemand wel of niet in het eerste speelt."

'We gaan voor promotie'
Wat verwacht Paul van komend seizoen? "Vorig jaar was alles nieuw. Met alle jongens door elkaar. Maar toch deden we aardig mee. Nu zijn we beter van start gegaan. In de oefenwedstrijden hebben we sterk gespeeld en dus hebben we goede verwachtingen van het komend seizoen. Dat vroeg beginnen heeft zijn voordelen opgeleverd. Het begin van onze speelwijze is er: veel druk zetten. Met optimisme gaan we dus het nieuwe seizoen tegemoet. Met zo'n fantastische accommodatie, en waarschijnlijk veel supporters die daar op afkomen, moeten we gewoon volle bak durven gaan. Inschatten is best lastig, omdat we veel clubs niet kennen, maar we gaan voor promotie”.

Paul is gelukkig blessurevrij gebleven en wil nog zo lang mogelijk voetballen. “Een andere hobby heb ik niet”, lacht hij.


 

EGS'20 als groepswinnaar verder in het bekertoernooi

GRAVE - Door de 0-6 overwinning tegen Toxandria in Rijkevoort gaat het vlaggenschip van EGS'20 als eerste in de poule de volgende bekerronde in.
Na de overwininingen tegen DWSH'18 (1-4) en SES (5-2) werd op zondag 19 september ook de laatste groepswedstrijd in het bekertoernooi gewonnen. Tegenstander van de Gravenaren was vierdeklasser Toxandria uit Rijkevoort. Het werd een vrij eenvoudige overwinning voor de mannen van trainer Remco ten Hoopen. Met doelpunten van Roel van de Bogaard, Sander Bisseling (2x), Paul van Geffen (2x) en Teun Jacobs werd het een afgetekende 0-6 overwinning.
Op zondag 26 september staat voor EGS'20 het eerste competitieduel op het programma. De Gravenaren spelen dan thuis tegen Ysselsteyn.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties