Grave

Expositie van Ebelina Brethouwer in Kunstzaal Grave

'Met mijn werk probeer ik de diversiteit van het dagelijks bestaan te bevatten'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - De expositie Het Dagelijks Leven van Ebelina Brethouwer start zondag 24 maart om 15 uur in Kunstzaal Grave. Maurice de Greef opent de expositie, sprekend over het dagelijks leven. In zijn werk combineert hij onderzoek en procesbegeleiding voor organisaties met twee soorten doelgroepen, te weten ouderen naast laagopgeleiden en -geletterden. Hij gelooft in investering in de onderkant van de samenleving.

Het beeldend werk van Brethouwer ontstaat zonder grootse verhalen vooraf, maar vanuit een heel natuurlijke noodzaak tot handelen. Zij ontmoet de wereld en legt die vast in fotografie en video’s, met het leven van alle dag als onderwerp. Op die manier ontstaan ook haar breiwerk en tekeningen. Het geeft een andere kijk op de realiteit dan men gewend is. Het werk is humoristisch, het wringt en laat je soms ongemakkelijk voelen. "Met mijn werk probeer ik de diversiteit van het dagelijks bestaan te bevatten", stelt ze.

Brethouwer is in 1987 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveldacademie, richting audio-visueel. Ze werd geboren in de Achterhoek, maar woont nu in Amsterdam. Al wat werk bekijken voor 24 maart? Surf dan naar www.ebelina.com. De expositie is de vier weekenden daarna te bezichtigen van 13 tot 18 uur. Kunstzaal Grave is te vinden aan de St. Elisabethstraat 39. Buiten de algemene openingstijden kan er een afspraak gemaakt worden met John Loose via 06-18651105.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties