Grave

Meike Wartenbergh van De Wegwijzer Graafs voorleeskampioen

Door Freddy Klooté

ESCHAREN - Afgelopen dinsdag zat de grote zaal van “De Brouwketel” in Escharen tjokvol met ruim 150 enthousiaste leerlingen van de hoogste klassen van de Graafse basisscholen. Van alle zeven meedingende scholen zaten ze bij elkaar. De fans. Met spandoeken en yells. Presentatrice Noélle van Bussel wist vakkundig de enthousiaste kinderen bij het evenement te brengen: de finale van de voorleeswedstrijd van de gemeente Grave. De jury, bestaande uit Cor Kusters, J. van der Logt en uw verslaggever stelde zich voor en vertelde waarop ze ging letten.

Alle zeven kandidaten waren meisjes. Meike Verstege van De Raamdonk, Aniek Linders van Koninklijke Visio, Iris van ’t Kruis van De Sprankel. Sint Jozef probeerde het met de winnares van vorig jaar, Meine Gorselink. Fleur Migchielsen vertegenwoordigde De Ester, Meike Wartenbergh las voor De Wegwijzer en Femke van Thiel hield de kleuren van De Bonkerd hoog.

Een feestelijke ochtend werd het. Met originele yells en opgestoken spandoeken als de eigen kandidaat in de voorleesstoel ging zitten. Tijdens het lezen was het stil. Vooral omdat het niveau van alle schoolkampioenen erg hoog was. Na afloop van het voorlezen hield Noëlle de uitbundige jeugd met spelletjes aan de gang, terwijl de jury in beraad ging.

Uw verslaggever mocht als voorzitter de prijzen uitreiken. Een erebaan. De winnares werd Meike Wartenbergh, leerlinge van De Wegwijzer in Grave. Een eensluidende beslissing van de juryleden: een prachtige, aparte inleiding, rustige, prettige stem. Het was leuk om naar haar te luisteren. De aanhoorders gingen ontspannen mee in haar verhaal. Het verhaal liep. Alles klopte. Meike ontving, namens BiblioPlus een beker, medaille, getuigschrift en een boekenbon. De zes nummers twee werden met een zilveren medaille verrast. Een compliment voor de organisatie, onder leiding van Ingrid van Elst van BiblioPlus.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties