Grave

Medische hulpmiddelen en beschermingsmiddelen doneren bij gemeente Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Maskers, handschoenen, brillen… Door het coronavirus is er een tekort aan beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen in de zorg. De gemeente Grave helpt mee aan de landelijke inzamelingsactie van het Rode Kruis. Vanaf dinsdag 14 april kunt u beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen doneren bij de hoofdingang van het gemeentehuis. Daar staat een centrale inzamelbak.

“Corona terugdringen kunnen we alleen samen”, stelt wethouder Rick Joosten, “Dat betekent ook dat we de middelen die we met zijn allen ter beschikking hebben, aanbieden aan de mensen die deze het hardste nodig hebben. Onze zorgverleners rekenen op ons, dus het is eigenlijk simpel: heeft u beschermingsmiddelen die de zorg momenteel goed zou kunnen gebruiken? Lever ze dan in. Daar zijn wij, en nog veel belangrijker zij, u zeer dankbaar voor.”

Welke middelen kunt u doneren:
De zorgsector heeft behoefte aan de volgende beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen:
• Ffp2 maskers
• Schorten
• Plastic handschoenen
• Beschermingsbrillen (vuurwerkbrillen)
• FFP1 en 3 maskers
• Chirurgische maskers
• Desinfectiemiddelen
• Diagnostische testen (inclusief PCR-materiaal, swabs en media)
• Beademingsapparatuur

Om de inzameling zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, verzoeken wij u géén producten te doneren die niet op de lijst staan. Doneren kan op maandag, woensdag en donderdag tussen 9 en 17 uur, op dinsdag van 9 tot 20 uur en op vrijdag van 9 tot 12.30 uur. Houd wanneer u middelen komt brengen rekening met de maatregelen: houd 1,5 meter afstand van elkaar en blijf niet langer dan noodzakelijk. Wilt u een grote hoeveelheid aan middelen ter beschikking stellen? Stuur dan een mailtje naar beschermingsmiddelen@rodekruis.nl

Waarom deze actie?
De overheid coördineert op dit moment de officiële verkoop van medische hulp- en beschermingsmiddelen om ervoor te zorgen dat deze goed verdeeld worden. Tegelijkertijd zijn er nog veel materialen in de omloop die aan de eisen voldoen. Denk bijvoorbeeld aan de spullen die schilders, asbestsaneerders, tuinders en aannemers gebruiken. Met de inzameling kunnen ook deze spullen naar het Rode Kruis gebracht worden voor controle en sortering. Daarna worden de middelen overgedragen aan het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) en GGD GHOR Nederland die zorgen dat de middelen bij de juiste zorginstellingen terechtkomen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties