Grave

Marikenverhaal in leestuin bibliotheek Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Op zaterdagmiddag 29 augustus van 14.30 tot 16 uur vertelt schrijfster Monica Boschman (foto) uit Gassel in de leestuin van de bibliotheek in Grave het aloude verhaal van Mariken van Nieumeghen opnieuw in haar eigen woorden.

Mariken van Nieumeghen, wie kent haar niet? Het meisje dat zeven jaar met de duivel samenleefde en daarna tot inkeer kwam. Een verhaal van 500 jaar oud, maar ook een vertelling van nu. Trappen we niet allemaal in de val van de duivel? Verleiding, zonde en vergeving. De zoekende mens die net als Mariken meerdere malen moet vallen en opstaan om zichzelf echt te leren kennen.

Monica Boschman kroop in de huid van Mariken, schreef een cyclus gedichten en bewerkte de oude tekst. Het resultaat staat in haar boek ‘Nieuwe wegen voor Mariken’, met illustraties van Jet Westbroek. Op zaterdag 29 augustus vertelt Monica in de leestuin het Marikenverhaal, gecombineerd met haar gedichten en met zang.

Monica Boschman (1965) is dichter, schrijfdocent en tekstschrijver. Ze was eerder regiodichter van de Noordelijke Maasvallei en was in 2018 een van de initiatiefnemers van het Marikenjaar in Nijmegen.

Deelname aan de activiteit in de leestuin is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht. Het maximum aantal deelnemers is tien. Aanmelden kan tot 22 augustus via www.biblioplus.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties