Grave

Marijn Hendriks voorleeskampioen gemeente Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Marijn Hendriks (foto) uit Grave, leerling van basisschool De Wegwijzer, sleepte donderdag 11 februari de titel Voorleeskampioen van de gemeente Grave in de wacht. Zes schoolkampioenen zaten op school klaar om voor te gaan lezen en veel juffen en meesters keken samen met de klas ook digitaal mee. In de bibliotheek van Grave zat de jury aandachtig te luisteren naar alle mooie verhalen.

"En wat deed iedereen het goed!", laat de jury van de voorleeswedstrijd weten. "Meike van de Sprankel mocht beginnen en las een leuk boekfragment voor van Carry Slee. Daarna volgden Noa van de St. Jozef in Velp en Lisa van basisschool De Ester in Escharen. Ook zij wisten met hun voorleesstemmen de jury te boeien. Sofie van De Raamdonk en Thijmen van basisschool Hartenaas lazen voor uit De grootste ettertjes van de wereld en De vreselijk twee, waarmee de jury de lach op het gezicht kreeg. Marijn Hendriks van basisschool de Wegwijzer was als laatste aan de beurt. Hij las voor uit het boek Diederik uit het blik."

De jury was onder de indruk en riep uiteindelijk Marijn uit tot winnaar van de voorleeswedstrijd. De jury over het voorlezen van Marijn: “Jij bent een fantastische voorlezer en we hebben graag naar je geluisterd. Jij zat op school, maar ook op afstand zaten we helemaal in het verhaal. Iedereen deed het goed, maar jij had nét dat kleine beetje waarvan we zeiden, ja dat is het helemaal! Hartstikke proficiat!”

Marijn mag de gemeente Grave dit jaar vertegenwoordigen bij de provinciale ronde van Brabant. 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties