Grave

Marcel Thijssen regiokandidaat CDA voor Provinciale Staten

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LAND VAN CUIJK - Het Brabantse CDA heeft een kandidatenlijst met een sterk regionaal karakter gepresenteerd. Hoog op die lijst voor de verkiezingen van Provinciale Staten staat Marcel Thijssen (foto) uit Beers. Hij is de eerste 'nieuwkomer'. Verder staan Frans Wouters uit Overloon (20e) en Wilfried Hermans uit Mill (28e plaats) erop. Kandidaat-lijsttrekker is Marianne van der Sloot uit Den Bosch. Zij was in 2015 ook al lijsttrekker.

Marcel Thijssen is op dit moment fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Cuijk. Met zijn gezin woont hij in Beers. In het dagelijks leven is hij vermogensbeheerder.

"De grondslagen van het CDA sluiten naadloos aan bij hoe ik in het leven sta", vertelt Thijssen. "Door politiek actief te zijn, kan ik daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de inrichting van de gemeenschap. Het is niet alleen de overheid of alleen de markt die bepaalt hoe onze gemeenschap eruit hoort te zien. Het hoort een samenspel te zijn tussen overheid, markt en maatschappij. Met deze instelling zet ik mij in en ik ben er ten volle van overtuigd dat deze denkrichting de gemeenschap verder brengt."

'Hoe dichterbij de mensen, hoe beter'
Het Graafse CDA is niet alleen blij dat er meerdere bekenden op de concept-lijst voor de Statenverkiezingen staan, maar is vooral zeer te spreken over de hoge plaats van Marcel Thijssen. "Het is belangrijk dat het Land van Cuijk goed vertegenwoordigd wordt in Den Bosch", stelt het CDA Grave. "Hoe korter de lijnen zijn tussen lokale en provinciale volksvertegenwoordigers, hoe beter. Marcel Thijssen is daarvoor de juiste man op de juiste plaats. Hij laat dat niet alleen zien in de gemeenteraad van Cuijk, maar ook in het zogenoemde 'verticaal overleg'. Daarin spreken CDA'ers uit het Land van Cuijk met elkaar: bestuursleden, raadsleden, wethouders, maar ook Tweede-Kamerlid Erik Ronnes uit Boxmeer. Vaak sluit een vertegenwoordiging uit Provinciale Staten aan, maar de voorkeur ligt echt bij een uitstekende volksvertegenwoordiger die wij kennen 'uit de klei' en op wie wij altijd een beroep kunnen doen. Het CDA gaat in Escharen, Gassel, Grave en Velp dan ook volop campagne voeren voor Marcel Thijssen. Immers, hoe dichterbij de mensen, hoe beter."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties