Grave

Ludieke relletjes in carnavalsuitzending Linders & Linders Live

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Zondag 9 februari vond de dertiende tv-talkshow Linders & Linders plaats. In de live-uitzending werd onder meer het raadsel rondom de gestolen trofee van Prins Willy d’n Urste opgelost. (foto: Pieter Smits)

Het was een drukke, ludieke en gezellige uitzending in de tot studio omgebouwde theaterzaal Royal bij Catharinahof in Grave. De dorstlustige hoogheden Prins Tita XL van Pothuusburg, Prins Willy d’n Urste van de Pieperknallers, Prins Martijn II van de Velpse Zandkruiers en de Graafse Prinses Pieta van de Laatbloeiers waren de gasten van het presentatorduo Jolanda en Peter Linders. Jungletime (Erik & Bjorn) verzorgde samen met ‘oranjegek’ Johan Vlemmix de muzikale aftrap. Echter verklaarde Johan Vlemmix dat hij wel mee het podium op zou gaan, maar niet meezong met Jungletime. Dat heeft te maken met een concurrerende carnavalskraker van de zanger Petje Pils. Hij heeft ook een lied uitgebracht op dezelfde melodie als het nummer ‘Drinken, drinken drinken’ van Jungletime en Johan Vlemmix. En zijn belofte, dat hij niet meer zou zingen indien het nummer van Petje Pils meer streams/views zou hebben als die van hen, wilde Johan nakomen. Enigszins beduusd wisten de overige zangers Erik & Bjorn toch de zaal op zijn kop te krijgen.

Het werd nog hilarischer toen Prins Tita XL bekende achter de diefstal te zitten van de zogenoemde ‘Gouden boomschijf’-trofee, die door Prins Willy d’n Urste veroverd was bij de Heikneuters in Zeeland vorige week. Prins Martijn II keek toe en genoot van de middag in Grave. Prinses Pieta deed nog een oproep voor een leencabrio, waarmee zij aan de Pothuusburgse optocht wil deelnemen. Door spetterende optredens van de formatie De Vier Viltjes en ter afsluiting de mannen van De Kapotte Kachels met hun carnavalshit ‘Nie zo Mauwe’ werden alle 150 aanwezigen getrakteerd op een mooie tv-show, een opwarmertje voor de carnaval in de gemeente Grave.

De volgende talkshow staat gepland voor zondag 22 maart met het thema ‘Historisch Spektakel 1674 Grave’ en start om 14 uur. De talkshows worden dit jaar iedere maand live uitgezonden vanuit theaterzaal Royal in Catharinahof. De laatste uitzending wordt herhaald tot 17 februari via de tv-kanalen van Omroep Land van Cuijk, via het Ziggo-kanaal 40 en het KPN-kanaal 1475. Meer informatie is te vinden op www.0486tv.nl en www.omroeplandvancuijk.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties