Grave

LPG maakt werk van busverbinding Grave-Wijchen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - De Lokale Partij Grave (LPG) maakt werk van de realisatie van een busverbinding tussen Grave en het NS-station in Wijchen, zo bleek dinsdag tijdens de raadsvergadering.

In de verkiezingscampagne gaf de LPG al aan zich sterk te willen maken voor een busverbinding naar het treinstation in Wijchen. In de raadsvergadering werd hiervoor een belangrijke stap gezet. Jan Schraven (foto) diende namens LPG een motie in met de opdracht voor het college van B en W om hiermee snel en voortvarend aan de slag te gaan. Door de unaniem aangenomen motie zal de raad uiterlijk in het eerste kwartaal van 2019 geïnformeerd worden.

Na overleg met de lokale partij Kernachtig Wijchen is hetzelfde verzoek aan het college van Wijchen gedaan. Ook daar gaan burgemeester en wethouders in gesprek met de betrokken vervoersmaatschappij.

"De LPG zal de ontwikkelingen nauwgezet volgen en hoopt dat de directe busverbinding snel gerealiseerd kan worden", laat de partij weten.

|Doorsturen

Jos Ros

2018-11-10 10:25:47

Van de zomer gewandeld tot bij de Graafse brug. Volgens de timetables zou er bussen rijden. Maar niet op tijd. En zeker niet toen ik er stond te wachten. Nog een keer de tijden controleren. En toen stopte er een busje, die aanvankelijk door wilde rijden. Alsof hij recht uit de hemel kwam vallen. Als je iets beloofd ( timetables ) moet je het ook doen. 

ZuidOosterStation-Grave lijn 0

2018-11-13 11:37:12

tja, weer zo'n buslijn waar 2 en een halve paardekop op zit te wachten... gaat 'm niet worden, is niet rendabel en volgens mij is de plas vrijwillige (bijna)bejaarden/pensiongerechtigen die op z'n busje als chauff willen rijden aardig aan het opdrogen.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties