Grave

Love is in the air - Column Freddy Klooté

Door Freddy Klooté

Het lijkt wel voorjaar. En dat op een moment dat onze weermannen- en vrouwen met opgewonden stemmen en rode koontjes van plezier de eerste nachten met vorst hebben aangekondigd. Dat de ijsmeesters met kartkloppingen en een scheef oog naar het kouder wordende water kijken. Dat in kasten driftig naar “die trui van vorig jaar”, “ja, die zo lekker warm zat”, is gezocht.

Zo’n tijd dus. En dan hoor je dat André Hazes junior een relatie heeft met Bridget Maasland senior. Dat was even schrikken. Hij had nog maar net in “de bladen” laten schrijven dat zijn nu-ex Monique “zo sterk was”. Dat was dus blijkbaar een soort vooraankondiging. Dagenlang ging het in medialand nergens anders over. Maar het liefdesjaargetijde had nog meer in petto. Oud-SGP-kamerlid Elbert Dijkgraaf heeft een relatie met VVD-staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Nou, dat klinkt mooi. Love is blijkbaar in the air. Maar, in SGP-kringen, is men niet zo blij met deze love story. Streng gelovigen uit die hoek vinden scheiden maar niks. Net zoals hun voorman ook homo’s maar niks vindt. Die vinden eigenlijk alles wat leuk en mooi is maar niks. Maar goed, Dijkgraaf was al een tijdje uit de Tweede Kamer gestapt. Om zijn huwelijk te redden. Om het evenwicht tussen werk en privé weer terug te vinden. Dat heeft hij blijkbaar niet gevonden. Wel veroverde hij het hart van Tamara van Ark, die daarmee sociale zaken en werkgelegenheid op een mooie manier wist te combineren.

Nu zijn die streng-gelovigen niet de gemakkelijkste mensen om enig plezier mee te beleven. Dat geldt in het bijzonder voor hun plaatselijke leiders, de dominees. Ik herinner me dat een oom van vrouwlief Ria overleden was. De reis naar de begrafenis was ver, maar de oom was een gezellige vent die onder het genot van een borreltje prachtige verhalen wist te vertellen. Nou, dat heeft hij geweten.
Het kleine kerkje in het Zeeuws-Vlaamse dorpje was goed gevuld. Zwart was de dresscode en waren ook de gedachten. Nadat de dominee de preekstoel had beklommen, keek hij met grote, boze ogen de aanwezigen aan. Ik schrok.

Even later tierde de dominee erop los. Van de dode wist hij niets dan slechts. Hel en verdoemenis daalden over de leuke oom neer. Het leek wel of de dominee bij iedere verjaardag van de overledene of diens familie aanwezig was geweest. Of een directe lijn met Hierboven had. Ria en ik schrokken over het vreselijke gemis aan respect voor de dode oom. De familieleden zaten erbij en leken onverstoorbaar. Later hoorden we dat dit een “normale” preek was geweest.
Ik weet nu hoe fractievoorzitter Kees van der Staaij gereageerd zal hebben op de nieuwe romance van zijn oud-collega. De love zal even uit de lucht verdwenen zijn.

Freddy Klooté

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties