Grave

Loterijclub 'Hoop op de Toekomst' naar Barcelona

Door Freddy Klooté

GRAVE - Een beetje zenuwachtige drukte in het clubhuis van de Graafse loterijclub. Te vergelijken met de schoolreisjes uit hun jeugd. Toen met een tasje met een eierkoek en een fles Wemco-priklimonade op weg naar Bosbad Hoeven, nu met een brandkast vol gewonnen prijzen naar een hotel in Barcelona.

Voorzitter John van Dorst: “Ons lid Harrie de Greeff heeft, samen met zijn Kitty, een bijna permanente verblijfplaats aan de Spaanse Costa, vlakbij Barcelona. Hij zal ons op een terras in Barcelona verwelkomen. Het tafeltje is al gereserveerd. Maar eerst naar Schiphol en dan via Stuttgart naar Barcelona, waar we vanavond rond half negen op het terrasje bij Harrie aanschuiven”.

Secretaris/penningmeester Frank Heuvelmans hult zich in stilzwijgen als ik vraag of ze wellicht een hoofdprijs in de loterij hebben gewonnen: “Je begrijpt dat ik me daar niet over uit kan laten. We kopen elke maand een straatje met vijfjes. Dan zit daar natuurlijk altijd wel een prijsje bij”. De leden Martin van de Boom (85) en Wim Derks (82) blijven thuis. Ook Ed Schipperheijn is verhinderd. Zij kunnen in Grave mooi op de kas passen.

“We maken er een themaweekend van”, legt voorzitter John uit, ”met bezoeken aan de kathedraal van Gaudi en andere bijzondere monumenten in Barcelona. We gaan ook zaken voor onze club bespreken”. “Beleggingen?” vraag ik belangstellend. “Nou, niet echt. Met veel hoop op de toekomst gaan we de contributie verhogen. Het aantal prijzen is de laatste jaren wat tegengevallen”. De loterijclub uit Grave bestaat al sinds 1917. Een club die nog steeds springlevend is. John: “We vergaderen één keer per maand. Over algemene zaken. En financiën natuurlijk. We organiseren een voor- en najaarsreisje en verder hebben we, als de tijd er rijp voor is, en de vijfjes goed zijn gevallen, een asperge- en een mosselavond. En veel schik natuurlijk”.
En daar gaan ze. Met “Hoop op de toekomst” naar Barcelona.

Zondagavond kwam de aap uit de mouw. Met bezoeken aan kathedralen en musea bedoelt de loterijclub heel wat anders. Ze zagen Max een podiumplaats halen. Met hoop op de toekomst.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties