Grave

'Hier moet je zijn in Brabant'

FOTOREPORTAGE: Loswal in Grave eindlocatie van XL-Pijl van Visit Brabant

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Donderdag 9 september overhandigde Heleen Huisjes, directeur van VisitBrabant, een knalrode, 5.5 meter hoge en 7.000 kilo zware pijl met daarop de tekst ‘Hier moet je zijn in Brabant’ aan de gemeente Grave. De XL-Pijl legde afgelopen zomer een reis af van bijna 350 kilometer kriskras door Brabant. Een reis die donderdag eindigde op de Loswal in de eeuwenoude vestingstad Grave. (foto's: @Grave_Brabant, VisitBrabant/Nadia ten Wolde; droneshots: Sean/Camaraden)

Rick Joosten, wethouder Toerisme en Recreatie in Grave, legt de totstandkoming uit. “Marita Schouten, beheerder van het instagramaccount @Grave_Brabant, zag in eerste instantie de oproep voor de adoptie van de pijl en wees mij hierop. We dachten beiden hetzelfde. Dit is echt perfect voor Grave. Al onze inwoners en ondernemers zijn zó trots op onze vestingstad. Dit willen we verder uitdragen. Er is namelijk geen vestingstad in Nederland die zó vaak veroverd en belegerd is als Grave en toch is er nog zoveel moois over. Authentieke panden, de kerk, idyllische straatjes met terrasjes, winkels en de haven. We staan zelfs in de Unesco Top 100 van Nederland.”

Grave kenmerkt zich door de vestingwerken, de carillontoren en de Hampoort uit 1688. Eeuwenoude panden sieren de stad en bieden een schat aan diverse winkels. Daarnaast biedt de gemeente Grave nog zoveel meer. “Als poort van Brabant en van het Land van Cuijk hebben we zoveel te bieden. Fietsrecreanten ontdekken de contouren van Kroonwerk Coehoorn, waterrecreanten leggen aan in de haven en wandelen zo de stad in. En dan heb je nog de vele wandelroutes langs de Raamvallei, de Maas en het Maasheggengebied. Ontzettend veel mogelijkheden dus die bekender mogen worden”, geeft Joosten aan.

Impuls voor de stad
De gemeente wil door de campagne #hiermoetjezijninbrabant van Visit Brabant te adopteren een impuls geven aan de stad Grave voor haar ondernemers. Juist in de herfst- en winterperiode die eraan komt. Rick Joosten: “Samen met Marita (@Grave_Brabant) gaan we deze campagne de komende maanden verder uitrollen. Maar ook de ondernemers zelf kunnen door middel van de tool van Visit Brabant (vindbaar op hun website) zelf deze unieke pijl in hun social-mediaposts gaan gebruiken. Achter de historische gevels is zóveel te vinden. Kledingwinkels, antiek, kunst en culinaire verrassingen. Juist in de herfst- en winterperiode de plek om te genieten van Brabantse gezelligheid in de unieke omgeving van eeuwenoud militair erfgoed. Daarom hoort de pijl hier thuis met de tekst ‘Hier moet je zijn in Brabant’.”

De gigantische blikvanger zal allereerst op de Loswal in Grave komen te staan en gaat zijn reis de komende maanden vervolgen binnen de gemeente Grave.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties