Grave

Speciaal huwelijk tijdens Vierdaagse

'Lopend naar het geluk'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Linda van Hest (49) uit Grave is een bezige bij. Naast haar werk als maatschappelijk werker studeert ze ook nog verder. Uit haar eerste huwelijk heeft ze vier kinderen, mooi verdeeld in twee meisjes en twee jongens. Verder is ze vooral in de dagen dat de Brabantse nachten langer zijn, actief bij Carnavalsvereniging Pothuusburg. Ze leidt er de Jeugdafdeling en kreeg inmiddels ook de Eresteek van Pothuusburg. Haar allergrootste hobby is wandelen. Het lopen van tochten.

Het wandelen heeft Linda via de genen en boterhammen met wandelkaas aan haar vier kinderen doorgegeven. Zo vlug de kinderen de leeftijd er voor hadden begon ze ermee te wandelen. Beetje bij beetje. Kilometer na kilometer. Totdat haar eerste droom uitkwam. Samen met haar kinderen de tocht der tochten lopen: de Nijmeegse Vierdaagse. Dat deed een beroep op heel wat organisatievermogen bij Linda. Gelukkig is zij een type van doorzetten en weet voor ieder probleem een oplossing. Met z’n vijven liepen ze die vrijdagmiddag moe maar heel blij over de Via Gladiola. Daarna volgden nog vele tochten in het hele land. Zonder kinderen liep Linda wel alleen. Reden voor haar om de wandeldatingsite eens te raadplegen.

Linda en Paul
Via die wandelontmoetingsplaats leerde Linda Paul Petersen kennen: “Paul had twee grote liefdes. Klokken en wandeltochten maken. Na een jaar lang elkaar steeds lievere brieven te hebben geschreven, ontmoetten we elkaar voor het eerst. In Nijmegen natuurlijk.” Linda lacht: “Het was 2015. Om 10 uur, op de Wedren, onder de startboog, keken we elkaar voor het eerst in de ogen. Het was liefde op het eerste gezicht. Maar Paul liep de 50 km en ik de 40. Dus hebben we een punt uitgezocht waar we beide afstanden samen verder konden lopen. Dat hebben we alle vier de dagen zo gedaan. Een liefde was wandelend geboren.”
Geen wonder dat na enige tijd Linda en Paul samen gingen wonen. Paul kwam vanuit Poppel met veel plezier naar Grave. Omdat hij ook van feesten houdt was hij al snel bij het Graafse carnaval betrokken. Samen met Linda keken ze vorig jaar naar zoon Menno, die Prins Tita XXXIX van Pothuusburg werd. Natuurlijk zat ook Paul in het gevolg.

Trouwen in stijl
In 2017 vroeg Paul zijn liefde Linda ten huwelijk. In de buurt van het oorlogsmonument aan de Mars en Wijthdijk. Tijdens de Vierdaagse ging hij op de knieën. Linda: “Natuurlijk zouden we op het parcours van de Vierdaagse trouwen, maar op een plek waar de wandelaars geen last van ons zouden hebben.”
En zo geschiedde. Afgelopen vrijdag 19 juli, op de laatste dag van de Vierdaagse, die zij ook samen hadden gelopen, werd om half acht 's ochtends het burgerlijk huwelijk tussen Linda van Hest en Paul Petersen gesloten. Op het weggetje naar het Gemaal van Sasse. Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, Petra Hondeveld, een vriendin van Linda (en inmiddels ook van Paul) verbond de twee geliefden in de echt. Geen lange bruidsjurk, geen jacquet met hoge hoed, maar korte broek en stevige wandelschoenen. “We hadden wel speciaal een wit shirtje aangetrokken”, vertelt Linda met een brede glimlach. De vier kinderen van Linda en een broer van Paul waren getuige van deze wel heel speciale gebeurtenis. Op een speciale historische plaats, maakten Linda en Paul er hun speciale emotionele plaats van. Met op de achtergrond de wandelaars, die het koppel erop wezen, dat er die dag nog werk aan de winkel was. Na de huwelijksvoltrekking stapten de heer en mevrouw Petersen-van Hest weer op en liepen de resterende 20 kilometer naar Nijmegen. Gedragen door een roze wolk wandelden ze uren later Nijmegen binnen. Geluk in het kwadraat.

Op zaterdag na de Vierdaagse trouwde het paar in de St. Elisabethkerk in Grave. Omringd door allen die hen lief zijn. Na een groot feest op landgoed Tongelaar, niet geheel toevallig een centrum van wandelroutes, werden de volgende dag alweer plannen gemaakt voor nieuwe tochten.
Linda: “Afgelopen jaren hebben we veel tochten gewandeld, van de Lentebloesemtocht Geldermalsen tot een tocht in Washington. Volgend jaar gaan we een tocht in Noorwegen lopen. En veel tochten in de buurt natuurlijk. Maar dat is pas na het carnaval”, schatert Linda het uit. De belangrijkste tocht, die een leven lang moet duren, is voor Linda en Paul begonnen. ArenaLokaal wenst hun daarbij veel geluk toe.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties